Devler liginde Salihli’den 5 firma

Salihli OSB’de faaliyet gösteren Vergo Enerji Sistemleri şirketi, Türkiye’nin en güçlü firmalar arasında 388. sıraya yerleşti. Norm Salihli Vida ve Cıvata 421., Lider Petfood ise 482. sırada yer aldı. Fabrikaları Salihli’de olan ama merkezleri başka illerde bulunan Agrobest ve Ofis Yem de ilk 500 firma arasında sıralamaya girdi.

2024-7-1

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye genelindeki firmaları 2023 yılındaki performanslarına göre değerlendirdi. Salihli’de faaliyet gösteren 5 firma, “en büyükler” liginde yer alan 500 şirket arasına girmeyi başardı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan üç şirket; Vergo Enerji Sistemleri, Norm Vida ve Cıvata ile Lider Petfood’un yanı sıra, fabrikaları Salihli’de olup kayıtlı oldukları Oda başka illerde bulunan Agrobest ve Ofis Yem ile birlikte Salihli’nin devler ligindeki şirket sayısı 5’e yükseldi.

Salihli’nin sanayi alanındaki performansının giderek arttığına dikkat çeken Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, devler liginde yer almanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yüksel, sanayi alanındaki gelişmelerin umut verici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“2022 yılı listesinde ilk 500’de üyelerimizden sadece Norm Salihli Vida ve Cıvata yer alıyordu. Ayrıca Salihli’de fabrikaları olan Ofis Yem ve Agrobest de listede bulunuyordu. 2023 verileri dikkate alınarak yapılan sıralamada ise Salihli TSO üyesi firma sayısının 3’e çıktığını gördük. Merkezleri İzmir’de bulunan Agrobest ve Ankara’da bulunan Ofis Yem’i de dikkate alıp geniş perspektiften baktığımızda onur listesinde 5 şirketimiz bulunuyor. Henüz açıklanmadı ama ikinci 500 listesinde de en az beş şirketimizin yer alacağını düşünüyoruz. Ekonomide yaşanan olumsuzluklara rağmen, başarılı olan firmalarımızı gönülden tebrik ederiz. Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nin bu başarıda büyük bir payı olduğu inkar edilemez.  En büyükler listesinde Salihli merkezli firmaların 4 tanesinin Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermesi, bölgenin etkinliğini açıkça ortaya koydu.”

İSO İlk 500 listesinde 388. sırada yer alan güneş enerjisi ekipmanları tedarikçisi Vergo Enerji Sistemleri A.Ş. üç yıl önce Salihli OSB’deki fabrikasını faaliyete geçirdi ve kısa zamanda büyük bir ilerleme kaydetti.

Otomotiv firmalarına yan sanayi hizmeti veren bağlantı elemanları üreticisi Norm Salihli Vida ve Cıvata A.Ş. ilk 500 listesine 421. sıradan dahil oldu.

Salihli OSB’de faaliyet gösteren evcil hayvan mama üreticisi ve ihracatçısı Lider Petfood ise devler liginde 482. sırada yer aldı.

Ankara merkezli olup Salihli’de fabrikası bulunan Ofis Yem Gıda A.Ş. ilk 500 sıralamasında 330., Ege Bölgesi Sanayi Odası’na kayıtlı olup Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Agrobest Grup Tarım İlaçları Tohumculuk A.Ş. firması ise 433. sırada yer aldı.