Salihli’nin başarılı iş insanlarına ödül

Ekonomi alanında ödedikleri vergiler, yaptıkları ihracat ve sağladıkları istihdamla ilk sıralarda yer alan 86 şirket ve iş insanına, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından plaket takdim edilerek onurlandırıldı.

2023-12-29

Ekonomiye kattıkları değer ve ödedikleri vergilerle ilk sıralarda yer alan üyelerini ödül törenleriyle onurlandırmayı bir gelenek haline getiren Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, toplam 86 işadamı ve şirkete başarı plaketi sundu.

2020 ve 2021 yıllarında en çok kurumlar vergisi ve gelir vergisi ödeyen, en çok ihracat yapan ve en fazla istihdam sağlayan üyelerin yanı sıra, üyelikte 40 yılı tamamlayan kişi ve kurumlara ödüllerin sunulduğu tören Lidya Sardes Otel’de düzenlendi. Ekonomi Ödülleri Töreni’ne Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, Jandarma Komutanı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, SGK İl Müdürü Buket İnce, İş Kur İl Müdürü Günseli Tufan, Ticaret İl Müdürü Serkan Karabacak, Celal Bayar Üniversitesi Dekan yardımcıları, meslek odalarının başkanları, kurum müdürleri ve ödül alan kuruluşların temsilcileri katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, ödül törenleriyle ekonomiye can veren, istihdama katkı sağlayan, vergileriyle devleti kalkındıran iş dünyası temsilcilerine teşekkür etmeyi bir gelenek haline getirdiklerini ifade etti. Ekonomideki genel durum hakkında bir değerlendirme yapan Yüksel, en önemli sıkıntıyı finansman sağlama ve kalifiye eleman bulma konusunda yaşadıklarını belirtti. Yüksel, iş dünyasını içinde bulunduğu sorunlar hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Özel sektör olarak borçluyuz. Yeni finansmana ulaşma konusunda zorluklar yaşıyoruz. Ulaşabilenlerimiz de yüksek kredi faizlerini kabul etmek durumunda kalıyor. Dövizdeki aşırı artışlardan dolayı önümüzü görmekte zorlanıyoruz. Enerji, hammadde ve akaryakıt fiyatlarının sürekli artış içinde olması nedeniyle maliyet hesabı yapamıyoruz. Sanayicimiz ürettiği ürünleri fiyatlandırmada ve satmakta zorlanıyor. Kalifiye eleman sorunu artarak devam ediyor.

2024 yılında geçerli olacak asgari ücret yüzde 49 oranında artırıldı. Biz işverenler olarak çalışanların insanca şartlarda yaşayabileceği ücreti almasından yanayız ama işverenin vergi yükünün de azaltılmasını bekliyoruz.”

Cumhuriyet’in 100. yılının kutlandığı çok özel bir dönemde bulunduğumuza da dikkat çeken İbrahim Yüksel, “Bağımsız, çağdaş, üretken bir ülke olmamızı Cumhuriyet’e borçluyuz. Bize bu büyük onuru ve gururu yaşatan Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarına bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederiz. Yeni yılın tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini dilerim” dedi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, plaket takdiminden önce bir konuşma yaparak, ilçenin iş potansiyeli açısından önemli bir merkez haline geldiğini ve il olma kriterlerini içinde barındırdığını; Salihli’nin il olarak ilan edilmesini beklediklerini vurguladı.

Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam da yaptığı konuşmada, Salihli’nin ekonominin pek çok alanında gelişme içinde olduğunu ifade ederek, kentin gayretli, fedakar ve cesur girişimcileriyle bir üretim üssü haline geldiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra kurumlar vergisi, gelir vergisi, ihracat ve istihdam alanlarında 2020 ve 2021 yılında ilk 10 sıralamasına giren ve Oda’ya 40 yıldır kayıtlı olan kurum ve kişiler teker teker sahneye davet edilerek, plaketleri takdim edildi.

Ödül alanlar

Kurumlar vergisi (2020)

1 Özlem Tarım

2 MNS Yumurta

3 Deva İçecek

4 Darmstadt Gıda A.Ş.

5 Grappa Gıda A.Ş.

6 Nazıroğlu Ltd. Şti.

7 Baloğlu Gıda Ltd. Şti.

8 Kempostar Gıda A.Ş.

9 Yükseliş Nakil Vasıtaları Ltd. Şti.

10 Alpet Alkent Ltd. Şti.

Gelir Vergisi (2020)

1 Abdullah Özdemir

2 Rifat Güngör

3 Rafet Can

4 Ramazan Gerikoğlu

5 Müslüm Başgönül

6 Mustafa Başımtekin

7 Nihat Hansu

8 Tahir Algül

9 Hüsamettin Kabasakal

10 Zeynep Cemre Dinler

İhracat (2020)

1 Tuğrul Tarım A.Ş.

2 Grappa Gıda San. A.Ş.

3 Tadımda Gıda Ltd. Şti.

4 Norm Vida ve Cıvata A.Ş.

5 Rella Gıda A.Ş.

6 Lider Gıda Ltd. Şti.

7 Sardes Gıda Ltd. Şti.

8 Norm Somun A.Ş.

9 MNS Yumurta Tarım Ltd. Şti.

10 Kempo Gıda Ltd. Şti.

İstihdam (2020)

1 Tadımda Gıda Sanayi A.Ş.

2 Norm Holding A.Ş.

3 Can Özel Sağlık A.Ş.

4 DNZ Deniz Dış Ticaret Ltd. Şti.

5 Özel Salihli Sağlık A.Ş.

6 Özel Salihli Güven A.Ş. (Medigüneş Hastanesi)

7 Ülkü Kiremit A.Ş.

8 Sardes Gıda Ltd. Şti.

9 Lider Gıda A.Ş.

10 Kösemed Ortopedi A.Ş.

40 Yıllık Üyeler (2020)

Salihli Soğuk Hava Ltd. Şti.

Efes Blok A.Ş.

Öztekin Tarım Ltd. Şti.

Volkan Kiremit A.Ş.

Kurumlar Vergisi (2021)

Özlem Tarım A.Ş.

Deva İçecek A.Ş.

MNS Yumurta Ltd. Şti.

Darmstadt Gıda A.Ş.

Kempostar Gıda A.Ş.

Sardes Gıda Ltd. Şti.

Paktürk Ambalaj Ltd. Şti.

Nazıroğlu Traktör Ltd. Şti.

Grappa Gıda A.Ş.

İstihdam (2021)

Tadımda Gıda A.Ş.

Can Özel Sağlık A.Ş.

Norm Salihli Vida ve Cıvata A.Ş.

DNZ Deniz Ltd. Şti.

Norm Somun A.Ş.

MS Vida A.Ş.

Özel Salihli Güven A.Ş. (Medigüneş Hastanesi)