Robotik takımına Salihli TSO desteği

Geçtiğimiz Eylül ayında kurulmasına rağmen, iki aylık kısa bir sürede büyük başarılara imza atan Salihlili gençlerin kurduğu Lavender Robotik Takımı, Salihli TSO’nun desteğini kazandı.

2023-11-16

Günümüzün yükselen değeri olan robotik, gençlerin ilgi alanlarının merkezine oturdu. Salihlili iki kardeş olan 11. Sınıf öğrencisi Ege Kazıl ve 9. Sınıf öğrencisi kardeşi Ada Kazıl, evlerinin bir bölümünü atölye haline getirerek, bu alana ilgi duyan gençlere rehberlik yapmaya başladı.

Geçtiğimiz Eylül ayında Salihli’nin Kabazlı mahallesinde Ege ve Ada Kazıl kardeşler, robotik alanına meraklı ve yeteneği olan gençlerin yer aldığı Lavender Robotik takımını kurdu. Robotik takımında köy okulunun yanı sıra, lise ve özel kolejlere giden gençler yeteneklerini sergilemek ve becerilerini artırmak için çalışmaya başladı.

Lavender Robotik takımında Kazıllar’ın dışında Derin Ela Çakmak, Umut Doğan, Egemen Özbalcı, Ekin Leyla Kural, Mertcan Bozkurt, Sude Naz Sarı, Efe Metin, Ahmet Bera Çiçolar, Asil Karcı, Çetin Ertürk ve Yağmur Yeşilyurt’un yer alıyor.  Takıma Hülya Kazıl, Sadettin Sarı ve Talha Bayer danışmanlık yapıyor.

Henüz iki aylık bir maziye sahip olmasına rağmen kısa zamanda büyük başarılara imza atan Lavender Robotik takımının kurucuları olan Kazıl kardeşler, temel amaçlarının robotik meraklılarına ücretsiz eğitimler vererek, yurt içindeki ve yurt dışındaki yarışmalara katılım sağlamak olduğunu belirtiyor.

Robotik takımı, ilk faaliyetleri olan Luna AVM’de düzenlenen “Atıktan Sanata” sergisi ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin dikkatini çekti.  Gençlerin teknolojiye olduğu kadar çevreye de duyarlı olmasının son derece önemli olduğunu belirten Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, geleceğin şekillenmesinde büyük bir önemi olan robotik alanında gençlerin faaliyette bulunmasını alkışa değer bir çaba olarak değerlendirdi.

Salihlili robotik takımı, katıldıkları ilk yarışmada iki ödül birden kazandı. FRC Esenler Off Season yarışmasına katılarak 41 günlük bir takım olarak yarı finale kadar çıkan Lavender takımı,  genel sıralamada dördüncü, “rookie” olarak isimlendirilen acemilerin katıldığı klasmanda ise birinci oldu.

İbrahim Yüksel, geleceğin şekillenmesinde rol üstlenen ve bu konuda çaba sarf eden gençlerin yanında olduklarını belirterek, Lavender takımını her yönden destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.