Salihli TSO, 100. yılı balo ile kutladı

Salihli’deki iş dünyası istasyondaki Himaye-i Etfal binasında düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Cumhuriyet’in ilanının 100. yılı marşlar, dans gösterileri ve piyano dinletisi eşliğinde coşkuyla kutlandı.

2023-10-29

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadın Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama etkinliği Salihli’deki iş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Şık kıyafetlerle baloya katılan Salihli TSO üyeleri, eşleri, meslek odalarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, hep bir ağızdan söylenen marşlarla Cumhuriyet’e, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun ilkelerine bağlılıklarını dile getirdi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, baloya katılan misafirlere hitaben yaptığı konuşmada Cumhuriyetle meydana gelen kazanımlara vurgu yaptı. Yüksel şunları söyledi:

“Kurtarıcımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı en değerli armağan olan Cumhuriyet’i 100 yıldır yaşatmaktan ve ona sahip çıkarak çağdaş dünya ile aynı kulvarda yürümekten kıvanç duyuyoruz. Bağımsız, çağdaş, üretken bir ülke haline gelmemizi Cumhuriyet’e borçlu olduğumuzun farkındayız.

Bize bu büyük onuru ve gururu yaşatan Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, kahraman şehitlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Baloya katılan 1925 doğumlu emekli eğitimci İlyas Kalay da Cumhuriyet’in önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Etkinlik zeybek gösterisi, vals ve piyano dinletisi ile devam etti.