Salihli’de Cumhuriyet’in 100. yılına, 100 kadın girişimci ile anlamlı kutlama

Salihli TSO’nun Kadın Girişimci Kurulu tarafından düzenlenen iki günlük tanıtım günleri etkinliğine 100 kadın girişimci katıldı. Vals, tango, zeybek gösterileri arasında satış yapan kadınlar, kentte bayram havası yaşattı.

2023-10-25

Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde Tanıtım Günleri etkinliği düzenleyen Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadın Girişimciler Kurulu’nun Salihli ve Kulalı 100 kadın girişimcinin el emeği ürünlerini tanıttığı ve satışa sunduğu etkinlik, bayram havasında geçti.

Salihli’nin 100. Kurtuluş yılı anısına yaptırılan Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Devlet Bahçeli Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Kadın Girişimci Tanıtım Günleri’nin açılışına Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, TSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Salihli halkı katıldı.

Salihli Kaymakamı Sağlam ve Belediye Başkanı Kayda birer konuşma yaparak, Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamalarının çok anlamlı bir etkinlikle birleştirerek, kadınları üretime teşvik edici faaliyetler gerçekleştiren girişimci kadınları kutladı.

Tanıtım günlerinin öğleden sonra gerçekleştirilen törenine Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’nin yanı sıra Salihli’deki meslek odalarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileri katıldı. TSO Başkanı Yüksel yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’i armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetini ifade ederek, yaptıkları faaliyetlerle Salihli TSO’ya büyük değer katan Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini bu anlamlı etkinlik için tebrik etti.

Kadınlara el emeği ürünlerini değerlendirmeleri ve aile bütçelerine katkı sağlamaları için ilham veren tanıtım günlerinin Salihli’de bir gelenek haline geldiğini belirten Yüksel, şunları söyledi:

“Bu yıl Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları, kadın girişimcilerimizin çabalarıyla çok anlamlı bir etkinlikle birleştirildi. 100 girişimci kadının ürünlerini bu güzel meydanda bir arada görmek çok etkileyici ve anlamlı. Katılımcıların çok memnun olduğunu bize geri dönüşlerden ve yorumlardan anlıyoruz. Bu etkinlik vesilesiyle Cumhuriyetimizin 100. yılını tebrik ediyor, daha aydınlık yarınlara kavuşmanın özlemini yüreğimizde taşıyoruz.”

Düzenlenen her iki tören dans gösterileriyle renklendi. Fen Bilimleri Okulları’nın öğrencileri, vals, halk oyunları ve bando takımı gösterisi sundu.  Özel Salihli Koleji öğrencilerinin sunduğu vals, Latin dansı ve bayrak gösterisi de diğerleri gibi büyük alkış aldı. Halk Eğitim Merkezi’nin Türk Halkoyunları Kadın Grubu da zeybek oynayarak, anlamlı bir katkıda bulundu.

Tanıtım Günleri’nde bireysel katılımların yanı sıra Salihli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kula Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, GEMA Vakfı gibi kurumsal düzeyde de stantlar açıldı. Salihli Fotoğraf Derneği SALFOD’un 35 fotoğraftan oluşan sergisi anıt çevresinde yer aldı.