Gazeteciler, Salihli’de tarım hakkında bilgi aldı

NTV ekibi ve tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Salihli’ye gelerek üzüm ve zeytin hakkında bilgi almak üzere üreticilerle ve yetkililerle görüştü.

2023-10-24

Üzüm ve zeytinde bu yıl verimin oldukça düşük olması medyanın da ilgisini çekiyor. Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ile NTV İzmir Temsilcisi Merih Ak ve kameraman Burak Uyğun’un yer aldığı ekip, Salihli’ye gelerek üretim merkezlerinde çekim yaptı ve bilgi aldı.

Tekelioğlu mahallesinde zeytin alım merkezinde üreticilerle konuşan Yıldırım ve Ak, daha sonra hasadın devam ettiği Bintepeler bölgesindeki zeytin bahçesinde Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç’tan piyasanın durumu ve rekolte hakkında demeç aldı.

Üzüm hakkında da bilgi almak üzere Karasavcı mahallesine giden Yıldırım ve Ak, burada üretici, muhtar ve oda başkanlarından üzümde yaşanan yarı yarıya verim kaybının nedenleri hakkında bilgi aldı.

NTV ekibi ayrıca, Gölmarmara’da çekim yaparak, tamamen susuz kalan ve TİGEM tarafından tarımsal amaçla kullanılmaya başlanan eski göl alanına dikkat çekmek amacıyla köy sakinlerinden ve eski balıkçılardan bilgi aldı.