Endüstriyel Otomasyon Bölümü’ne Nedim Uysal ismi verildi

Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu yıl ilk kez öğrenci kabulüne başlayan Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı’nın resmi açılışı için bir tören düzenlendi. Norm Holding’in kurucusu Nedim Uysal’ın isminin verildiği alana bu yıl 60 öğrenci kayıt oldu.

2023-10-19

Mesleki ve teknik eğitim konusunda Salihli’nin önde gelen okullarından olan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, günün koşullarına ve gelişen teknolojilere uygun olarak oluşturulan yeni bölümün açılışı yapıldı. 60 öğrenci ile eğitime başlayan Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı’nın açılışı için resmi bir tören düzenlendi. Davetli protokolün kurdele kesme töreninden sonra, Zafer Kalkınma projeleri, Norm Holding, Salihli OSB Yönetimi ve diğer kuruluşların bağışlarıyla yenilenen atölyeler gezildi.

Okulun konferans salonunda protokolün yanı sıra, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı açılış konuşmaları yapıldı. Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, sanayicilerin destekleriyle yenilenen okulun bundan sonra sektörün ihtiyacı olan elemanları daha nitelikli olarak yetiştireceğini kaydetti. Kaymakam Sağlam, Gazze’de yaşanan insanlık dramının da kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda okulun Protokol Yürütme Kurulu Başkanı da olan İbrahim Yüksel, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı’nın kabul ettiği projelerle baştan aşağıya yenilendiğini, atölyelerin de Norm Holding ve OSB’deki diğer yatırımcıların destekleriyle yeni teknolojilerle donatıldığını anlattı.

Yeni açılan endüstriyel otomasyon teknolojileri bölümünde bu alanda ihtiyaç duyulan elemanların yetiştirileceğini ifade eden Yüksel, gençlere hitap ederek, “Okulumuz şu anda her yönüyle örnek gösterilebilecek hale geldi. Bunun kıymetini bilin ve çok çalışın. Aranan insan olun” şeklinde konuştu.

Yüksel, Cumhuriyet’in 100. yılında kuruluşunun 50. yılını kutlayan Norm Holding’in Salihli’de 2 bin kişiye istihdam sağladığını, İzmir’deki fabrikalarıyla birlikte toplam istihdam sayısının 4 bin 300’e ulaştığını belirterek, bu işletmenin Salihli ve ülkemiz için büyük bir şans olduğunun altını çizdi.

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Zeybek, bu yıl ilk kez öğrenci kabul eden Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanına toplam 60 öğrencinin kayıt olduğunu belirterek, bu bölümün açılması için büyük destek veren, maddi ve manevi her türlü yardımı yapan Norm Holding’in kurucusu Nedim Uysal’ın adını vermeyi uygun gördüklerini sözlerine ekledi.

Salihli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu da Norm Holding’in ve kurucusu Nedim Uysal’ın eğitime katkılarının takdire şayan olduğunu, yeni açılan alanın eğitimin kalitesini yükselteceğini vurguladı.

Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal da kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada Salihli’ye karşı duyduğu sonsuz sevgiyi anlattı. Mesleki eğitimin çok önemli olduğunu kaydeden Uysal, sanayinin ihtiyacı olan elemanları yetiştirmek için Norm’un İzmir’de ve Salihli’deki mesleki eğitim birimlerinden yetişen ara elemanların sanayide rahatlıkla iş bulabildiğini ifade etti.

Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman Oral, Oda yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler, meslek odaları başkanları ve eğitimcilerin katıldığı törende Kaymakam Sağlam, Nedim Uysal’a bir plaketin yanı sıra, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğrencilerinin lazer kesim makinasıyla ahşap üzerine işlediği kendi tablosunu hediye etti.