100. yılda Salihli TSO’dan 100 üniversiteliye burs

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, burs verdiği üniversiteli sayısını Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü şerefine artırarak, 100’e tamamladı.

2023-10-2

Eğitim alanında yaptığı yardımlarla takdir toplayan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, burs verdiği öğrenci sayısını 100’e yuvarlayarak, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıldönümüne ifhafen bu yıla özel bir jest yaptı.

Salihli, Kula ve Selendili üniversite öğrencilerine burs vermeyi bir gelenek haline getiren Salihli TSO, bu yıl ilk kez burs almaya hak kazanan gençleri Oda’da buluşturdu. Kazandıkları üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgi veren gençleri öncelikle tebrik eden Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, her türlü sıkıntılarında Ticaret ve Sanayi Odası’nın arkalarında olduğunu bilmelerini istedi. Yüksel, Oda’nın burs konusundaki tutumunu ve hassasiyetini şöyle anlattı:

“Her sene 80 öğrenciye Salihli TSO olarak burs vermeyi bir gelenek haline getirdik. Bunun haricinde Odamızın Kadın Girişimciler Kurulu da 15 üniversiteli kız öğrenciye burs veriyor. Bu sene yönetim olarak bir karar aldık ve sayıyı toplamda 100’e tamamlamayı uygun gördük. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılını kutladığımız bu çok anlamlı dönemde biz de böyle bir katkı sunmak istedik.

Bunun haricinde, Protokol Yürütme Kurulu’nda yer aldığımız Borsa İstanbul MTAL’de Ticaret Borsası ile birlikte toplam 24 lise öğrencisine de ayrıca burs veriyoruz. Biz eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitilmiş insanların yurduna, milletine yararlı bireyler olacağına inanıyoruz.”

Yüksel, üniversite öğrencilerine gittikleri şehirlerde Salihli, Kula ve Selendi’nin birer tanıtım neferi olarak hareket etmelerini, bölgenin coğrafi işaretli ürünlerini tanıtmalarını tavsiye etti ve her birine görev alanını kapsayan bu üç ilçenin tarihi ve turistik değerlerini anlatan birer kitapçık hediye etti.

Buluşmada hazır bulunan Oda’nın Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de öğrencilere okul, staj ve iş yaşamı hakkında tavsiyelerde bulundu.