İbrahim Yüksel, TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nun yeni döneminde başkanlık görevine oy birliği ile seçildi.

2023-8-31

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin komisyonlarında görev dağılımı yapıldı. Avrupa Birliği Komisyonu’nda iki dönem boyunca sözcülük görevinde bulunmuş olan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yeni dönemde yapılan görev dağılımında komisyonda başkanlık görevine getirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptığı 9 üyeden oluşan AB Uyum Komisyonu’nda şu isimler yer aldı:

Komisyon Başkanı İbrahim Yüksel (Salihli TSO YKB), Başkan Yardımcısı İsmail Akalın (Uzunköprü TSO), Raportör Mehmet Ali Kaya (Osmaniye TSO), Sözcü Sabahat Ece Baysal (Marmaris TO), Komisyon Üyeleri: Şadan Doğan (Biga TSO), Fehmi Altayoğlu (Hayrabolu TSO), Serdal Sefa Kocabaş (Bafra TSO), Ayhan Sonkaya (Çarşamba TSO) ve Mehmet Özer (Afyonkarahisar TSO).

Avrupa Birliği ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir komisyonda görev almak ve bunun başkanlığına seçilmekten büyük onur duyduğunu belirten İbrahim Yüksel, konuyla ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

“İş dünyasının Avrupa Birliği kriterlerine uyumu konusunda yapılan çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız. Biz Avrupa Birliği’ne dahil olmanın ve önümüze konulan şartların yerine getirilmesinin ısrarlı takipçisiyiz. Bu konuda tüccarlar, sanayiciler, esnaf ve tüm iş çevreleri olarak katkı koymaya hazırız.”

Yeni dönemde TOBB Başkanlığı’na yeniden seçilen M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bir araya gelen AB Uyum Komisyonu üyeleri, AB’ye üyelik hedefine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam edilmesi ve bu yolda gerekli adımların atılması konusunda ısrarlı çabaların sürdürülmesi görüşünde birleşti.