Üniversite sınavında Salihli’de ilk 3 bin başarısına ödül

Üniversite sınavında ilk 3 bine giren gençlerin sayısı geçtiğimiz yıla göre önemli bir artış gösterdi. Başarılı gençler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ödüllendirildi.

2023-8-31

Eğitim alanına verdiği desteklerle takdir toplayan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, 8 yıl önce başlattığı üniversite sınavında başarılı olan öğrencilere ödül sunma geleneğini bu yıl da devam ettirdi.  Bu yılki ödül töreninde başarılı öğrencilerin sayıca çokluğu da dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl ilk 3 bin sıralamasına girenlerin sayısı sadece 3 iken, bu yıl başarı diliminde yer alanların sayısı 12 oldu.

Salihli TSO’nun Meclis Salonu’nda düzenlenen seremonide katılımcılar kendilerini tanıttıktan sonra bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, başarıya giden yolda aile desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerin yanı sıra ailelerini ve öğretmenlerini de kutladı. Salihli’nin eğitim alanında lider pozisyonunu yitirdiğini; bunda ilçeye bir fen lisesinin açılmayışının büyük payı olduğunu ifade eden Yüksel, şunları söyledi:

“Salihli TSO olarak eğitim alanına her türlü desteği sunuyoruz. Adımıza açılan bir ilköğretim okulu ve Talat Zurnacı Sağlık Meslek Lisesi bulunuyor. Sekine Evren Lisesi’nin kuruluşunda Odamızın büyük payı oldu. Proje okulu olarak ilan edilen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje yürütme kurulunda yer alarak, her türlü eksikliklerini yakından takip ediyor ve modern araç gereçlerle donatılması için her türlü desteği veriyoruz.

Bizim en büyük üzüntümüz Salihli’ye bir Fen Lisesi kazandıramamaktır. Her türlü girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Manisa’nın 6 ilçesinde olan Fen Lisesi, ne yazık ki Salihli’ye layık görülmedi. Başarılı gençlerimiz komşu ilçelerin fen liselerine gitmek zorunda kalıyor. 10 yıl kadar önce eğitimde Manisa’nın ilçeleri arasında ilk sıralardaki yerimiz şu an ne yazık ki altıncı, yedinci sıralara geriledi.

Siz gençleri ve fedakar ailelerinizi, üzerinizde büyük emeği olan öğretmenlerinizi yürekten kutluyorum. Bu yıl başarılı öğrencilerin sayısı geçtiğimiz yıla göre oldukça iyi. Bunun artarak devam etmesini diliyorum.”

Dereceye giren gençlere Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Meclis Başkanı Süleyman Oral tarafından birer altının yanı sıra, Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden Kurtuluş Savaşı’nın ve cumhuriyetin kuruluş yıllarının anlatıldığı “Nutuk” kitabı ile Salihli’nin tanıtım kitapçığı hediye edildi.

Yüksel, gençlere gittikleri yerlerde Salihli’nin tanıtımını yapmaları ve okulu bitirince de memleketlerine dönerek, iş yaşamını burada sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu.

Dereceye giren öğrenciler ve kazandıkları üniversiteler şöyle sıralandı:

Pelin Aktay  Sekine Evren AL (Say. 2224.) Cerrahpaşa   Tıp Fak.

Seyfettin Güven  N.F. Kısakürek Sos.Bil. L. ( EA. 2291.) Boğaziçi Turizm İşletm.

Niyazi Ayb. Gülsüz Bahçeşehir Koleji  (Say.2423.,T.Y.S 2861.) Cerrahpaşa Tıp Fak.

Gülnazi Sapmaz N.F Kısakürek Sos. Bil. L. (EA   2568.) Ankara Üni. Hukuk Fak Çağdaş Kaplan Sekine Evren AL (EA    2700.) Ankara Üni. Hukuk Fak

Eda Deniz Erçoban Nazmi Arıkan Fen B.L. (Y. Dil 2729.) İzmir Vakıf Üni. Tıp Fak.

Ceren Şekerci Bahçeşehir Koleji (Y. Dil 326.,  TYS 1445.) İTÜ İşl. Müh

Emre Kozak Türkbirliği AL (Sözel 702.) Gazi Ün.Türk Dili Edb.Öğ.

Burak Özatlı Sekine Evren AL (Sözel  814.) Afy. Kocatepe Hukuk Fak.

Sevval Şimşek Sekine Evren AL (Sözel 1082.) Hacettepe Türkçe Öğretm.

Öykü Şenal N.F Kısakürek  Sos.Bil. L. (Sözel 1357.) Ank.Ü. Siy.Bil. Kamu Yön.

Feyzanur Şengün Bahçeşehir Koleji (Y.D. 2026.)İzmir Yüksek Tek.  End. Tas.