“Ekonomi ve Yönetim” kursiyerlerine sertifika töreni

Salihli TSO ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İİBF akademisyenlerinin ortak projesi olan “Ekonomi ve Yönetim Sertifika Programı”ndan, yönetim kademelerinde yer alan 30 kursiyer yararlandı.

2023-6-14

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ortak projesi olan “Ekonomi ve Yönetim Sertifika Programı”nı tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Sertifika teslim törenine CBÜ Salihli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Murat Koçtürk’ün yanı sıra, akademisyenler Caner Demir, Filiz Erataş Sönmez, Lale Oral Ataç, Sevil Doğan, Güngör Özcan, Şule Birim, Sedat Coşkun, Aysun Kahraman, Doğan Bakırtaş, Süleyman Emre Özcan, Ayşe Armağan, Gizem İçöz Peker, Yunus Ediz , Merve Gündüz Cüre, Hasan Yazar ve Mehmet Akif Yalçın katıldı. Törene, Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Benay Oral ev sahipliği yaptı.

Dünyada ve ülkemizde ekonomi ve yönetim alanlarındaki gelişmeleri yakından takip etmek ve daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlere yönelik olarak gerçekleştirilen programın sertifika teslim töreninde bir konuşma yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan bu iki kavram hakkında detaylı bilgilerin verildiği programın çok yararlı olduğunu kaydetti.

Bilgi çağında gelişmelerin çok hızlı olduğunu ve yeniliklerin takibi için eğitimin şart olduğunu vurgulayan Yüksel,  akademisyenlerin yönlendirmesiyle ekonomi ve yönetim hakkında yeni bilgilerle donanmış olan kursiyerlerin önünde yeni bilgi ufukları açıldığını ve çok şanslı olduklarını ifade etti. Yüksel şunları söyledi:

“Altı hafta boyunca finans, yönetim, girişimcilik, liderlik, fikri mülkiyet hakkı, arabuluculuk gibi pek çok konuyu kapsayan çok yararlı bir eğitimi geride bıraktınız. Bu eğitimlerin sizin önünüzde yeni ufuklar açacağına, her biri konusunda uzman akademisyenlerden en iyi şekilde yararlandığınıza inanıyorum. Bilgi birikimlerini hiçbir ücret almadan paylaşan hocalarımıza ve bu imkanı sağlayan dekanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında da farklı konularda talep dilen eğitimlere devam edilecek.”

Salihli TSO Sardes Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimlere Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların yöneticilerinin yanı sıra, özel sektör temsilcileri, iş insanları ve akademisyenler katıldı.

Sertifika programında, Temel Finansal Okuryazarlık, Finansal Tablolar Analizi, İşletmeler İçin Veri Yönetimi, Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk, Şirketlerin Kişisel Verilerin Korunması Kanununa Uyumu, Pazarlama Stratejileri, Sanayi ve Girişimciler İçin Fikri Mülkiyet Hakları, Güncel Liderlik Modelleri ve Lider-Üye İletişimi, İş İlişkisinde İşçi ve İşverenlerin Hak ve Yükümlülükleri eğitimleri hem teorik hem de uygulama olarak verildi.