Salihli TSO ile İktisat Fakültesi’nden Ekonomi ve Yönetim Sertifika Programı

Günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız ekonomi ve yönetimle alakalı kavramlar hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler, Celal Bayar Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilecek olan eğitimlere katılabilir.

2023-4-6

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Salihli TSO arasında “Ekonomi ve Yönetim Sertifika Programı” düzenlenmesi konusunda protokol imzalandı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Koçtürk’ün imzaladığı protokol seremonisinde, Oda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan’ın yanı sıra fakülteden Doç. Dr. Doğan Bakırtaş, Doç. Dr. Lale Oral Ataç, Doc. Dr. Filiz Erataç Sönmez ve Doç. Dr. Sevil Doğan hazır bulundu.

25 Nisan’da başlayacak olan eğitim, Prof. Dr. Murat Koçtürk’ün “Değişim Sürecinde Türkiye Ekonomisi” konulu açış konuşmasıyla başlayacak. Sertifika programı, Temel Finansal Okuryazarlık,  Finansal Tablolar Analizi, İşletmeler İçin Veri Yönetimi, Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk, Şirketlerin Kişisel Verilerin Korunması Kanununa Uyumu, Pazarlama Stratejileri, Sanayi ve Girişimciler İçin Fikri Mülkiyet Hakları, Güncel Liderlik Modelleri ve Lider-Üye İletişimi, İş İlişkisinde İşçi ve İşverenlerin Hak ve Yükümlülükleri’nin yanı sıra, hem teorik hem de uygulama olarak verilecek olan Dış Ticarete Giriş eğitimleri ile devam edecek.

Bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında sürekli bir gelişmenin yaşandığına dikkat çeken Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, gelişen şartlara adapte olmak için sürekli bir eğitimin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Yüksel, finans ve yönetim eğitiminin, bilgilerini tazelemek ve gelişmeleri yakından takip etmek isteyen Oda üyelerine ve firmaların ilgili birimlerinde çalışan personele büyük yarar sağlayacağını ifade etti.

Üniversite- sanayi işbirliği çerçevesinde Salihli TSO’da düzenlenecek olan eğitimlere katılanlara eğitim sonunda sertifika verilecek.