Girişimci kadınlar, tanıtım stantlarında hünerlerini sergiledi

Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen etkinlik, şenlik havasında gerçekleşti. Toplam 100 stantta, kadınlar kendi el emeğiyle meydana getirdikleri ürünleri sergiledi ve satışını yaptı.

2022-10-31

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenmesi bir gelenek haline getirilen tanıtım günleri etkinliğinin bu yıl 7.’si gerçekleştirildi. Cumhuriyet Bayramı’nın da kutlandığı döneme denk gelen etkinlik oldukça coşkulu bir havada gerçekleştirildi.

Laminarya Cafe’de düzenlenen tanıtım etkinliğinde Salihlili kadın girişimcilerin el emeği göz nuru ile meydana getirdiği giysi, takı, obje, yiyecekler sergilendi ve satışa sunuldu. Büyük bir özenle hazırlanan stantlara ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Kadın girişimcilerin tanıtım günleri etkinliğine Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, siyasi parti temsilcileri, Salihli TSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile çok sayıda Salihlili katıldı.

Protokol üyeleri stantları tek tek gezerek, ürünler hakkında girişimci kadınlardan bilgiler aldı. Açılış töreninde örnek girişimci kadın olarak seçilen Zeynep Tezcan ve Şule Çam Tekdur  girişimcilik hikayelerini anlattı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de katılımcılara hitap ederek, girişimcilik konusunda kadınlara cesaret veren, organize eden ve eğiten Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nu tebrik etti ve teşekkür etti. Kadınların ekonomiye kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirten Yüksel, “Siz kadınların bu çabaları çok değerli. Aile bütçenize ve ülke ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Sizin daha iyi tanıtım yapabilmeniz için Salihli TSO olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

El emeği ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlayan girişimci kadınların önemli bir kısmının da ürünlerini internetten satışa sunduğu ve bu mecradaki alışverişten memnun olduğu gözlendi. Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu bu yıl yeni bir uygulama olarak ayrıca ikinci ürün giysileri de “Sandık” ismini verdikleri stantta satışa sunarak, kullanılmayan giysilerin değerlendirilmesini sağladı.

Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Benay Oral, biri ilkbaharda, diğeri de sonbaharda olmak üzere her yıl iki kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Tanıtım Günleri etkinliğinin Salihlili kadınlara büyük bir teşvik ve motivasyon sağladığını belirtti. Etkinlikten elde edilen gelirin üniversitede okuyan 15 kız öğrenciye burs fonuna aktarıldığını kaydeden Oral, organizasyonda her türlü lojistik desteği sağlayan Salihli Belediyesi’ne teşekkür etti.

Girişimci Kadınlar Tanıtım Günleri etkinliğinde Lidya Sanat, Gençlik ve Spor Kulübü’nün sunduğu Ege’nin farklı yörelerinden birer seçkiyi içeren Zeybek oyunları sergilendi.

Cumhuriyet coşkusunun da yaşandığı etkinlikte katılımcılar hep bir ağızdan söylenen marşlar eşliğinde coşkulu anlar yaşadı.