Yeni meclis ve yönetim göreve başladı

17 meslek grubundan 38 meclis üyesi geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle belirlendi. Yeni meclis, meslek komiteleri üyelerinin de katılımıyla ilk toplantısını yaptı.

2022-10-28

Salihli, Kula ve Selendi’deki esnaf, tüccar ve sanayicilerin bağlı olduğu Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis ve organ seçimlerinden sonra yeni dönem, genişletilmiş olarak gerçekleştirilen Meclis Toplantısı ile başladı. 38 meclis üyesi ve 55 meslek komitesi üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen Sardes Konferans Salonu’ndaki toplantıda, Meclis Başkanı Süleyman Oral yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantıda üyelere hitaben bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, 2026 yılına kadar devam edecek olan yeni dönemde de bundan önceki iki dönemde olduğu gibi ortak akılla ve siyaset üstü bir anlayışla hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Salihli TSO’nun Salihli’nin yanı sıra Kula ve Selendi’yi de kapsayan 2 bin 825 üyesi bulunduğunu ve bölgenin en güçlü sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları söyledi:

“Seçimi geride bıraktık, şimdi hizmet zamanı. Tek liste ile gittiğimiz seçimde hiçbir meslek grubunda başka liste çıkmaması üyelerin bize gösterdiği güvenin sonucudur. Yeni dönemde de her görüşe saygı göstererek, herkese eşit mesafede yaklaşarak hizmetimizi sürdüreceğiz.

Üyelerimizin seçimde bize gösterdiği güven ve teveccüh biz yönetim ve meclisimize daha fazla hizmet etme sorumluluğu yükledi. Bu dönemde hep birlikte daha çok çalışacağız, Salihli TSO olarak bölgemiz iş insanlarının ve ülkemizin kalkınması için elimizden gelenin fazlasını yapmak için gayret göstereceğiz.

Biz sadece seçim zamanı üyeleri ziyaret eden yönetim olmadık. Sektör analizleri ve anketlerle sürekli sizin nabzınızı tutuyoruz. Bize önerilerinizle yol göstermenizi bekliyoruz. Sizden, kendi meslek grubunuzda toplantılar yaparak durum değerlendirmesi yapmanızı ve varsa sorunlarınızı bize iletmenizi bekliyoruz.

Bölgemizin tarım, sanayi, sağlık, eğitim ve ticarette daha ileriye gidebilmesi için elimizden gelen gayreti hep birlikte göstereceğiz.”

Yeni yönetim belirlendi

Salihli TSO’nun 38 meclis üyesinden 10’u yenilenirken, Yönetim Kurulu’nda da üç isim değişikliği oldu. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: İbrahim Yüksel, Taner Kalay, Günay Topkaya, Yunus Kaya, Ahmet Doğan, Hasan Kınık, Zafer Özütok, Mehmet Çelik ve Berk Balaban.

Yeni dönemde meclisin 38 üyesinden 10’u yenilendi. Salihli TSO’nun Meclis üyelerinin isimleri ise şöyle:

İbrahim Yüksel, Selahattin Sayıner, Emine Gülşah Ergüder Kaya, Mehmet Çelik, Özgür Ayçelik, Necip Fazıl Gökmener, Abdullah Emir, Taner Kalay, Ali Rıza Manav, Murat Girgin, Zafer Özütok, Harun Uysal, Günay Topkaya, Hasan Yalabık, Muharrem Şen, Osman Özsaraç, Süleyman Oral, Nazif Kavas, Zeynel Abidin Alpaslan, Mehmet Çelik, Erhan Güzel, Erhan Yalçınkaya, Muhammed Veysel Çiçek, Ömer Faruk Mete, Rıza Bilir, Ahmet Zeybek, İsa Mert, Ali Burhan Erdem, Halim Yıldırım, Tamer Gür, Hasan Kınık, Ahmet Doğan, Tamer Aluş, Berk Balaban, Yunus Kaya, İbrahim Ragıp Özkan ve İsmail Adamcıl.