Ünlü şairler “İkindi’den Sonra Şiir” etkinliğinde buluştu

Hidayet Karakuş ve Habib Bektaş gibi usta yazar ve şairleri bir araya getiren şiir etkinliği büyük ilgi gördü. Salihli TSO’nun Sardes Konferans Salonu’nda adeta şiir ziyafeti sunuldu.

2022-10-7

Bir zamanlar “Şiirin Başkenti” olarak anılar Salihli’de son yıllarda bu alanda yeni girişimler de yavaş yavaş varlığını hissettiriyor. Önceki yıllarda üç kez düzenlenen ve pandemi nedeniyle ara verilen “İkindiden Sonra Şiir” etkinliğinin dördüncüsü Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın himayelerinde Sardes Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

1985 yılında başlayıp 2013 yılına kadar devam eden ve Cemal Süreyya, Can Yücel, Refik Durbaş, Ataol Behramoğlu gibi ünlü şairleri Salihli’de buluşturmuş olan Şiir İkindileri’nden ilham alınarak düzenlenen “İkindiden Sonra Şiir” etkinliği Habib Bektaş ve Hidayet Karakuş gibi iki önemli şairi konuk etti.

Artemis Dergisi’nin organize ettiği etkinlik, Salihli’de yaşayan şairler; Hasan Ulaş, Emine Uysal, Alim Yavuz, Nurgül Sözer ve Ahmet Balkı’nın kendi şiirlerinden örnekler okumasıyla başladı. Salonu dolduran izleyiciler etkinliğe yoğun bir ilgi gösterdi.

Manisa’nın Salihli ilçesinde doğan yazar Habib Bektaş şiir, roman, öykü… Edebiyatın her dalında eserler kaleme aldı. Yapıtları başta Almanca olmak üzere birçok dile çevrildi. Yazdığı oyunlar Almanya ve Türkiye’de sahnelendi. Yapıtları pek çok ödüle değer görüldü, “Gölge Kokusu” adlı romanı Atıf Yılmaz tarafından “Eylül Fırtınası” adıyla sinemaya uyarlandı.

1993 yılında yaşanan ve pek çok aydının yanarak can verdiği Sivas Katliamından eşi ile birlikte kıl payı kurtulan Hidayet Karakuş bu katliamın toplumdaki ve bireylerin yaşamındaki etkilerini anlatan “Şeytan Minareleri” adlı romanıyla Türkiye’nin en önemli edebiyat ödüllerinden birisi olan Orhan Kemal Roman Armağanı’nın sahibi oldu.

Şiir severlerin yoğun ilgisi ile gerçekleşen etkinlik sonunda her iki yazar konuklara kitaplarını imzaladı. Etkinliğe katılan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, program sonunda şairlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.