Salihli TSO üyeleri 14 Ekim’de sandık başına gidecek

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli, Kula ve Selendi’de faaliyet gösteren üyeleri için sandığa gitme tarihini 14 Ekim 2022 Cuma günü olarak belirledi.

2022-10-6

Salihli TSO’nun Sardes Konferans Salonu’nda düzenlenen meclis toplantısında bir araya gelen 17 meslek grubuna mensup 37 üyeden oluşan Meclis’te, bir yandan geçmiş dönem muhasebesi yapılırken, diğer yandan da yeni seçim takvimi konuşuldu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, 2018 yılında göreve geldiklerinden itibaren geçen sürede yapılan faaliyetleri dönemin son meclis toplantısında maddeler halinde gözler önüne serdi.

İki dönem boyunca sürdürdüğü Salihli TSO’daki başkanlık görevi süresince herkesle iyi ilişkiler içinde bulunma, kimseyi kırmama, ötekileştirmeme, ayrım yapmama, insanlara değer verme, kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içinde çalışma ilkesiyle görev yapmaya dikkat ettiğini ifade eden Yüksel, “Salihli Kula ve Selendi’deki meslek odalarıyla uyum içinde çalışarak, ekonomik sorunları ve şehirlerin sorunlarını hep birlikte çözmeye çalıştık.” dedi.

Yüksel, üyelere daha iyi hizmet götürme anlamında pek çok yeni uygulamayı hayata geçirdiklerini de belirtti.

Galericilik eğitimi, dijital takograf kartı ve K Belgesi gibi hizmetleri Manisa’ya gitmeye gerek kalmadan Salihli’den vermeye başladıklarını hatırlatan Yüksel, hazırlanan projelerle Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibelerinden yararlanıldığını ve bu sayede proje okulu haline gelen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bütün atölyelerini çağa uygun araç gereçlerle yenileyerek, okulun fiziki şartlarını iyileştirdiklerini anlattı. Yüksel, Borsa İstanbul MTAL’yi Türkiye’deki ilçeler arasında ilk proje okulu olarak kabul ettirdiklerini ifade etti.

Yönetimde oldukları iki dönem boyunca her üç ayda bir sektörde anket çalışması düzenleyerek sorunları tespit ettiklerini ve çözümü konusunda girişimlerde bulunduklarını anlatan Yüksel, 40 sektörde detaylı çalışma yaptıklarını, salgın döneminde de bu sektörel analizleri uzaktan erişim metoduyla devam ettirdiklerini kaydetti.

Yapılan faaliyetleri uzun uzun anlattıktan sonra üyelere şimdiye kadar vermiş oldukları destekler için teşekkür eden Yüksel, “Yeni dönemde çalışmak isteyen arkadaşlarımla bir dönem daha devam etme düşüncesindeyim. 14 Ekim’de yapılacak olan organ seçimlerimizde 17 meslek grubunda toplam 93 asil ve 93 de yedek meclis ve komite üyesi seçilecektir. Seçimlerimiz öncelikle odamıza, meclis ve komite üyelerimize, Salihli, Kula ve Selendi iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.