Salihli Garı’ndaki Atatürk panosu yenilendi

Atatürk’ün Salihli’ye gelişi ile ilgili bilgilerin yer aldığı tarihi gardaki tabela, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yenilendi ve daha dikkat çekici bir hale getirilerek ışıklandırıldı.

2022-8-9

Salihli’nin ekonomik gelişmesinde önemli bir payı olan demiryolu ve bu demiryolunun üzerindeki tarihi istasyon binası, ilçenin yakın tarihine tanıklık eden belli başlı mekanlar arasında yer alıyor. Salihli’yi iki kez ziyaret etmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ilçe halkına hitap ettiği önemli tarihi mekanlardan biri olan istasyonda, bu ziyaretlerin anısına bir bilgilendirme tabelası bulunuyor.

2009 yılında TCDD Tesisler Müdürlüğü tarafından yaptırılmış olan ve Atatürk’ün Salihli ziyaretinde yaptığı konuşmanın metnine yer verilen tabela, yolu gardan geçen kişilerin en çok dikkatini çeken köşelerden birini oluşturuyor.

20 yılı aşkın bir süredir garın tarihi çeşmeye yakın noktasında yer alan 2 metreye 4 metre büyüklüğündeki dev tabela, yenilenerek daha okunaklı ve dikkat çekici hale getirildi.

Tabelayı yenileyen Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu üyeleri, Salihli Gar Şefliği’ni ziyaret ederek, dev pano önünde bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Salihli Gar Şefi Selami Günay ve demiryolu personeli ile sohbet eden Salihli TSO heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcısı Günay Topkaya ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kınık yer aldı.

Salihli Garı’ndaki tabelada Atatürk’ün 26 Ocak 1923 ve 16 Ekim 1925 tarihlerinde iki kez Salihli’yi ziyaret ettiği bilgisi; Aktatürk’ün ziyaretinde Salihli halkına hitaben yaptığı konuşmanın metni ve ziyaretten tarihi fotoğraflar yer alıyor.

Salihli Tren İstasyonu’nun resmi açılışı 13 Mart 1875 yılında yapılmış ve o tarihten itibaren kentin Manisa, İzmir ve Ankara ile bağlantısı sağlanmıştı.