18.11.2017
Manisalı Oda ve Borsa başkanları yeni hükümette bakanlık beklentisinde

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Manisa İli Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısı’na katılan Oda ve Borsa başkanları, yeni kurulacak hükümette Manisa’nın bakanlık beklentisini dile getirdi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Meclis Başkanı Süleyman Oral’ın da katıldığı toplantıda,  Oda ve Borsa Başkanları ortak bir karar alarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yeni kurulacak hükümette bir bakanlığın Manisa’ya verilmesi talebinde bulundu.  Manisalı başkanlar, Türkiye’nin en verimli havzası olan Gediz ovasının bulunduğu Manisa’ya verilecek bakanlığın Tarım Bakanlığı olmasının gerektiğini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Manisa merkez ve ilçelerde yer alan 8 Ticaret ve Sanayi Odası ile 5 borsanın Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterlerin katıldığı Manisa İli Oda ve Borsa Başkanları istişare toplantısı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz hizmet binasında gerçekleşti.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen,  Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın divan başkanlığını yaptığı istişare toplantısında Oda ve Borsa Başkanları Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslendi. Oda ve Borsa Başkanları yeni kurulacak kabinede Manisa’nın unutulmaması gerektiğini belirterek, ‘Manisa’ya Bakanlık İstiyoruz’ dediler. Oda ve Borsa Başkanları, Türkiye’nin en verimli havzası olan Gediz Ovası’nın bulunduğu Manisa’ya düşünülmesi gereken bakanlığın, Tarım Bakanlığı olması gerektiği görüşünde birleşti. Geçmiş yıllara bakıldığında Manisa’nın bazı kabinelerde iki bakanla temsil edildiğini hatırlatan oda ve borsa başkanları, son yıllarda Manisa’nın kabinede bakanının olmadığına dikkat çekerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu çağrıya kulak vermesini istedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, hükümetin kurulmasının ardından vakit kaybetmeden hep birlikte Ankara’ya gidilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu toplantıların iki ayda bir yapılması konusunda görüş birliğine varan oda ve borsa başkanları bir sonraki istişare toplantısının Akhisar’da yapılmasına oy birliği ile karar verdiler.

llpF5�o �