18.12.2017
KOBİ Proje Destek Programı, Salihli TSO’da tanıtıldı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Manisa Müdürlüğü işbirliğiyle, “KOBİ Proje Destek Programı” proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı Salihli TSO’nun Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Proje başvuruları 30 Kasım’a kadar

KOSGEB Uzmanı Hakkı Güzel, “KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” konu başlıkları ile yaptığı bilgilendirmede, teklif çağrısına çıkan konular kapsamında işletmelerin hazırlayacakları projelere 55 Milyon TL’lik destek sağlanması öngörüldüğünü belirtti.

Proje başvurularının 30 Kasım 2015 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Güzel, projelere KOSGEB veri tabanına kayıtlı aktif olan tüm işletmelerin katılabileceğini ifade ederek, “Projelerin süresi en az 6 ay en fazla 24 ay olmak üzere; destek üst sınırı ise 150 bin TL olacak” dedi.

KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini artırabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerinin önemine değinen Güzel, şu bilgileri verdi:

“Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler, KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet avantajlarıyla, rekabet üstünlüğü sağlayabilmeleri zorlaşmış durumda. Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına neden oluyor. Ayrıca, işletmelerin kurumsallaşmaları ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyacı ortaya çıkarıyor. KOSGEB, destek programlarını bu ihtiyaca yönelik olarak planlıyor.”

Salihli TSO’daki toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile firma temsilcileri katıldı.

n