01.05.2017
Vakıfbank’tan KOBİ’lere 60 aya varan vade imkânı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcısı Taner Kalay ve Meclis Divanı Üyesi Osman Özsaraç, Vakıfbank Salihli Şube Müdürlüğü’ne yeni atanan Müdür Metin Pınar’ı ziyaret ederek, başarı temennilerini iletti. KOSGEB ile bankanın yaptığı protokol uyarınca KOBİ’lere sunulan imkânları daha detaylı öğrenmek ve üyelerine duyurmak istediklerini belirten TSO heyeti, detaylar hakkında bilgi aldı.

Salihli Şube Müdürlüğü’ne iki ay önce getirilen Pınar, aslen Tireli olduğunu ve memleketine benzettiği Salihli’yi çok sevdiğini anlattı. KOSGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde KOBİ’lere çok uygun kredi desteği sağladıklarını vurgulayan Pınar, bilgi için Salihli Vakıfbank KOBİ Portföy Yöneticileri Şennur Ağdaş, Volkan Tatlıcı ve Mehmet Yüksel’den bilgi alınabileceğini ifade etti.

Sunulan imkânlar

KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylı işletmelerin faydalanabileceği işbirliği program kapsamında sunulan “KOSGEB İş Birliği Taksitli İşletme Kredisi” ile KOBİ’ler 60 aya varan vadelerde, uygun faiz oranlarıyla masrafsız kredi kullanabilecek. İşletmeler protokol kapsamında belirlenen kredi türlerinde mevcut faiz oranları üzerinden indirim elde ederken, EFT/havale gibi bankacılık işlemleri, çek defteri, kredi kartları, e-fatura, POS ve benzeri bankacılık ürün ve hizmetlerinde özel avantajlardan yararlanacak.

Kredi ödemeleri aylık eşit taksitler şeklinde olabileceği gibi işletmelerin nakit akışlarına bağlı olarak üç ayda bir ödemeli, taksit ertelemeli veya ödemesiz dönemli olarak da düzenlenebilecek.

Krediden nasıl yararlanılabilir?

Avantajlı koşullarla kredilerden yararlanmak isteyen KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ beyannamesi onaylı işletmelerin, kredi için gerekli belgeleri sağlayarak Salihli Vakıfbank şubesine başvurmaları yeterli oluyor.

Bankanın değerlendirme kriterlerine göre krediye uygun bulunan ve KOSGEB resmi sitesindeki bilgilerine göre kurum desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan işletmeler, gerekli teminatları ve diğer kredi kullanım koşullarını sağladıktan sonra krediyi alabiliyor.