23.06.2017
Salihli TSO, doğalgaz için harekete geçti

Salihli’nin öncelikli beklentilerinin başında yer alan doğalgaz bağlantısı için yeni bir umut ışığı doğması üzerine, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi harekete geçti. Ziraat Bankası Salihli şubesinde bir araya gelen Salihli TSO Meclis Üyeleri, 335 TL’lik bağlantı ücretlerini bankaya yatırdı.

Salihli Kaymakamlığı’ndan yapılan duyuru üzerine güç birliği oluşturarak 25 bin aboneye ulaşılması konusunda Salihli halkına ve üyelerine örnek olmak için bağlantı bedellerini toplu olarak yatırma kararı aldıklarını belirten Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, şu bilgileri verdi:

“Doğalgaz Salihli için olmazsa olmazdır. Sanayinin burada gelişmesi, yeni yatırımcıların çekilebilmesi için doğalgaz bağlanması birinci şarttır. 28 Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, merkez nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerden mesken abone sayısının yüzde 60’ı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen 335 TL doğalgaz bağlantı bedeli 30 Kasım tarihine kadar yatırılması gerekiyor. Salihli’de aldığımız bilgilere göre 42 bin 875 mesken abonesi bulunuyor. Bunun yüzde 60’ı 25 bin 725 aboneye tekabül ediyor. Bu sayıya 30 Kasım tarihine kadar ulaşılması gerekiyor. Biz de üyelerimizi harekete geçirmek için ilk başvuruyu Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri olarak yapmak istedik. Üyelerimizi ve tüm Salihli halkını bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.”

2008 yılında OSB yönetimi olarak doğalgaz talebinde bulunduklarını hatırlatan Yüksel, sözlerine şöyle devam etti:

“O zaman yapılan incelemelerde Botaş yeterli talep olmadığı için yatırım yapmamıştı. Şimdi geldiğimiz noktada 1. OSB’de fabrikaların tamamına yakını üretime geçti. 2. Kısım OSB’de kamulaştırma işlemleri devam etmektedir. Buraya yeni yatırımcıları çekebilmemiz için doğalgazın ve Gümrük Müdürlüğü’nün mutlaka olması gerekiyor. Yönetim olarak çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz. 2013 yılında çıkan yasa gereği Salihli halkının da katkı vermesi gerekiyor. Eğer yeterli sayıya ulaşamaz isek siyasi desteğin de her zaman yanımızda olmasını bekliyoruz.”

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca yapılan duyuruya göre, 30 Kasım tarihine kadar Salihli Ziraat Bankası’nın TR050001000192678205585026 İBAN no’lu hesabına doğalgaz bağlantı bedeli olan 335 TL’nin yatırılması gerekiyor.