24.05.2017
Salihli'de eğitim alternatifleri arttı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, geçtiğimiz günlerde yeni eğitim öğretime başlayan Fen Bilimleri, Konum ve Kocatürk Koleji’ne yaptığı ziyaretten sonra, önceki gün de Önal Koleji ile Uğur, Final ve Açı Temel Liseleri’nin idarecilerini de ziyaret ederek yeni dönem için başarı temennilerini iletti.

Salihli’nin Yeşilyurt Mahallesi’nde 12 dönüm üzerinde kurulan Önal Anadolu Lisesi ve Önal Ortaokulu’nda 200  öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Saim Türetken, önümüzdeki yıllarda anaokulu ve ilkokulu da devreye almayı düşündüklerini ifade etti. Salihli’nin eğitime çok inanan bir ilçe olduğunu vurgulayan Türetken, özel eğitime önemin arttığını kaydetti.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de Türkiye’nin eğitim alanında dünya ülkeleri arasında giderek daha alt sıralara doğru gittiğini üzülerek gördüklerini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Sekine Evren Anadolu Lisesi sayesinde 1990’lı yıllarda Salihli eğitimde Manisa’da ilk sıralardaydı. Fakat son zamanlarda ne yazık ki Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde başarı sıralamasında geriye doğru bir gidiş var. Manisa’da eğitim başarısında ilçeler arasında eski yıllara göre daha gerilerdeyiz.  Bu sene özel eğitim alanında dikkat çekici bir sıçrama yaşanıyor. Salihli’de yeni açılan 7 özel okulla birlikte sağlıkta olduğu gibi eğitim alanında da bölgemizin merkezi konumuna yükseleceğimize inanıyorum.”