09.03.2021
Galericiler, Salihli TSO’da sınava girdi

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik gereği, yetki belgesi almak zorunda olan galericilerin sınavlarından biri daha Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Belli aralıklarla gerçekleştirilen sınavların teorik kısmı Salihli TSO’nun Meclis Salonu’nda, devamındaki uygulamalı sınav ise Yükseliş İsuzu Plaza’da tamamlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bir kuruluşu olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) yetkilisi Ercan Şimşir, oluşan talep çerçevesinde Salihli TSO’ya gelerek, 5’i yeni kayıt ve 17’si telafi olmak üzere toplam 22 galericiye sınav uyguladı. Galericilik yeterlilik belgesi almak isteyenlere yönelik olarak teorik ve performans olmak üzere iki aşamalı sınav yapıldı.

MEYBEM ve Salihli TSO işbirliğinde, Seviye 5 belgesi almak isteyenlere yönelik uygulanan sınav sayısı Ekim 2018 tarihinden itibaren 12’ye, katılımcı sayısı da 428’e ulaştı. Galericilik eğitimlerine Salihli’nin yanı sıra, Kula, Selendi, Demirci, Köprübaşı, Soma gibi çevre ilçelerden de büyük talep geldi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5”  belgesi sınavının, oluşan talepler doğrultusunda zaman zaman tekrarlandığını belirterek, “Düzenlediğimiz sınavlar, Manisa ve hatta İzmir’den ve civar ilçelerden büyük talep gördü. Hatta öyle ki sınavlara katılan sayısında Türkiye’de en üst sıralarda yer aldık.  Talep geldikçe yeni sınavlar organize etmeye devam edeceğiz” dedi.