09.03.2021
Salihli TSO’dan Salihli, Kula ve Selendi’deki öğrencilere tablet desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) tüm ülke genelinde yürüttüğü “Küçük Parmaklar” tablet destek kampanyasına Salihli Ticaret ve Sanayi Odası da 55 tablet ile katıldı. Pandemi sürecinde eğitimin on-line olarak yapılması nedeniyle ihtiyaç duyulan tabletleri temin etmeyi amaçlayan kampanya çerçevesinde bağışlanan tabletler, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam’ın da katıldığı törenle Salihli, Kula ve Selendi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürleri’ne teslim edildi.

Salihli TSO’daki tablet teslim törenine TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş, Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Ali Okumuş, Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ataşman ve Salihli TSO Başkan Yardımcısı Günay Topkaya katıldı.

Ekonomik imkanı yetersiz olan öğrencilere destek olmak amacıyla TOBB tarafından düzenlenen “Küçük Parmaklar” tablet kampanyası ile Türkiye genelinde 30 bin adet tablet satın alındığını anlatan Salihli TSO Başkanı Yüksel, bunların 10 bin adedinin Milli Eğitim Bakanlığı’na, 20 bin adedinin de 365 Oda ve Borsa’ya kendi görev alanlarındaki öğrencilere iletmek üzere ulaştırıldığını söyledi. Yüksel, şu bilgileri verdi:

“TOBB’un bize gönderdiği 55 tablete biz de kendi bütçemizden yaptığımız katkıyla 15 adet daha tablet ilave ettik. Bunların 15’i bizim de Protokol Yürütme Kurulu’nda yer aldığımız Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne iletilecek. Bunlardan 2’si başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek amacıyla, diğer 13’ü de uzaktan eğitimde tablete ihtiyaç duyan öğrencilere ulaştırılacak. Diğer 55 tableti ise görev alanımızdaki Salihli, Kula ve Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne teslim ediyoruz. Onlar da bunları adil bir şekilde ihtiyacı olan öğrencilere ulaştıracaklardır. Temennimiz en kısa sürede pandeminin etkilerinin azalması ve eğitimin okullarda yapılabilir hale gelmesidir.”

İhtiyacı olan öğrencilerin geçen sene taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdiklerini ve Salihli’de 3 faz halinde toplam 936 adet tablet dağıtıldığını belirten Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli TSO ve Salihli Ticaret Borsası tarafından teslim edilen tabletlerle birlikte bu sayının 1021’e ulaştığını kaydetti. Kaymakam Sağlam, eğitime yapılan bağışın çok anlamlı olduğunu belirterek, TOBB’a ve birçok eğitim projesinde birlikte çalışma imkanı buldukları Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.