24.11.2020
Eşsiz lider Atatürk’ü, fotoğraf sergisiyle andık

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde Salihli’de farklı etkinliklerle anıldı. Bu etkinliklerden biri de Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı, ender bilinen Atatürk resimleri sergisi oldu. Okulun Tiyatro Kulübü’nün derlediği fotoğraflardan oluşan sergi, önce İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, ardından da Luna AVM’de gerçekleştirildi.

Sergide, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı, kronolojik sırayla, az bilinen fotoğraflar eşliğinde sunuldu.  Atatürk’ü Anma Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen sergi, Tiyatro Kulübü öğrencileri, kulübün rehber öğretmeni de olan Edebiyat Öğretmeni Özden Özmen ve Luna AVM Müdürü Gizem Pınar’ın girişimleriyle gerçekleştirildi.

Üç gün boyunca Luna AVM’de açık kalan sergiyi Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yalvaç, Salihli TSO Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan da gezerek, itinayla hazırlanan sergideki detaylı çalışmaları ve nadir bilinen fotoğrafları yakından inceledi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Zeybek, Müdür Yardımcısı Murat Türkyılmaz, Edebiyat Öğretmeni Özden Özmen ve Tiyatro Kulübü öğrencilerine teşekkür etti. Yüksel, tüm dünyanın saygı gösterdiği eşsiz bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerini her fırsatta hatırlamak ve bunu gençlere hatırlatmak gerektiğini ifade ederek,  serginin bu anlamda çok detaylı ve yararlı bir çalışma olduğunu kaydetti.