22.10.2020
SGK Müdürü Yavuz Kurt, Salihli TSO’yu ziyaret etti

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt’u ağırlayarak, iş dünyasındaki güncel gelişmeler ve sosyal güvenlik uygulamaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Mükelleflerle yakın temas içinde çalışmalara devam ettiklerini belirten SGK Müdürü Kurt, sorunlarını yerinde tespit etmek ve hızlı bir şekilde çözüm üretmenin önemine işaret etti. Pandemi döneminde ziyaretleri en alt seviyelere çektiklerini kaydeden Kurt, yine de belli periyotlarda görüşmeleri sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli, Kula ve Selendi’deki üyelerin sorunlarını tespit etmek amacıyla sektörel incelemeler yaptıklarını anlattı. Anketlerin sonucunda belirlenen sorunları TOBB’a ileterek, çözüme ulaştırılması konusunda takipçi olduklarını anlatan Yüksel, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Üyelerimizin sorunlarını çözmenin yanı sıra eğitim alanında da Salihli’de desteklerimiz sürüyor. Salihli TSO olarak 70 üniversite öğrencisine; Odamızın Kadınlar Birliği vasıtasıyla da 15 üniversiteli kızımıza burs veriyoruz. Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje yürütme kurulunda yer alıyoruz ve okula her türlü destekte bulunuyoruz. Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde 2. Etapta da arsa tahsisleri yüzde 90’ları geçti. Orada da güzel gelişmeler yaşanıyor.

Pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izin parası, SGK ve muhtasar ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesi, nefes kredileri ve KGF kredileri gibi üyelerimize ve esnafa destek olmak amacıyla birçok önlem, TOBB’a sunduğumuz görüşler üzerine hayata geçirildi. SGK Müdürü olarak sizin gelip mükelleflerle birebir görüşmelerde bulunup nabız tutmanız çok olumlu. Her türlü sorunumuzda kısa sürede çözüme ulaşmamız bizim için çok değerli.”