22.10.2020
Salihli İMKB Lisesi kütüphanesine İstanbul’dan destek

Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Kültür A.Ş. tarafından yürütülen “Kütüphaneler Haftası’nda Kütüphanelere ve Okullara 200 Bin Kitap Bağışlıyoruz” isimli kampanyasına başvuru yapan Salihli İMKB Lisesi’ne, 200’e yakın kitap bağışı yapıldı.

Salihli’deki okullar arasında en zengin kitaplığa sahip olan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kütüphanecilik Kulübü danışman öğretmenlerinden Nizam Tosun’un başvurusu üzerine yapılan kitap bağışı, okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencileri arasında da büyük sevinç yarattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından proje okulu statüsüne alınan, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın da Proje Yürütme Kurulu’nda yer aldığı okul, son günlerdeki gelişmelerle umut vaat ediyor. Okul Müdürü Ümit Zeybek, yapılan başvuru üzerine okul kütüphanesine, içinde çok değerli eserlerin de bulunduğu 200’e yakın kitap bağışlanmasına katkı sağlayan Türk Dili ve Edebiyatı Kolu öğretmenlerine teşekkür etti.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve İMKB Lisesi Proje Yürütme Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından okula 1 milyon TL’lik 3 yeni atölye kurulması konusundaki projelerin onaylandığını hatırlatarak, “İMKB Mesleki ve Teknik Lisesi son günlerde Salihli’deki eğitim camiasında parmakla gösterilir hale geldi. Bu okulumuzla ilgili güzel projelerimiz var. Sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda geleceğe dair umutlarımız arttı. Sadece eğitimde değil, kültür, sanat ve spor alanlarında da etkin olmak istiyoruz.  Kütüphaneye yapılan bu katkı için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunarız” dedi.