22.10.2020
Proje Yürütme Kurulu, İMKB Lisesi’ni yeniliyor

Farklı mesleklere yönelik kalifiye eleman yetiştiren Salihli’nin köklü kurumlarından İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje okulu olarak seçilmesiyle taze kana kavuştu. Yılbaşından bu yana TOBB’un proje okullarına dahil edilen Salihli İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan Proje Yürütme Kurulu Başkanlığı’na Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel seçilirken, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Salihli TSO Başkan Yardımcısı Günay Topkaya ve Okul Müdürü Ümit Zeybek kurulda yer alan diğer isimler oldu.

Proje Yürütme Kurulu her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılarda, okulun fiziki olarak daha iyi bir hale getirilmesinin yanı sıra, öğrenci kalitesini iyileştirmeye yönelik tedbirler almaya başladı. Kurul, Eylül ayı toplantısında okulun görsel olarak daha iyi bir hale getirilmesi için bazı kararlar aldı. Proje Yürütme Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, alınan kararlar hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Ocak ayından bu yana her ay düzenli olarak toplantılarımızı yaptık. Son olarak geçtiğimiz pazartesi günü okulun komple olarak boyanması, okuldaki Türk Bayrağı ve resmi törenlerde kullanılan büyük boy Atatürk bayrağının yenilenmesi konusunda karar aldık. Bunların yanı sıra ısıtma sisteminin de değiştirilerek, doğalgaz bağlanması konusunda görüş birliğine vardık.

Okulun fiziksel şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, tüccar ve sanayicinin işlerini kolaylaştıracak, teorik bilgilerin yanı sıra pratik yönden de gelişmiş, el becerisi kazanmış kalifiye eleman yetiştirilmesine önem veriyoruz. Bu konuda gerekli bazı düzenlemelerin yapılmasını sağladık. Okul yönetimini, öğretmenleri ve öğrencileri yakından takip ediyoruz.

Sorumlu olduğumuz meslek lisesindeki patent, faydalı model ve tasarım konularındaki etkinliklerin artırılması; öğretmen ve öğrencilerin konuyla ilgili farkındalıklarının geliştirilmesi için de çalışmalar yapılması kararı aldık.”

İMKB Lisesi’nde halen dokuz alanda eğitim öğretim gören 1327 kayıtlı öğrenci bulunuyor. 110 öğretmenin görev yaptığı okulda şu alanlar bulunuyor: Bilişim Teknolojileri, Elektrik- Elektronik Teknolojileri, Harita- Tapu- Kadastro, İnşaat Teknolojileri, Makine ve Tasarım Teknolojisi Metal Teknolojileri, Mobilya ve İç Dekorasyon Teknolojileri, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı.

Okulun atölyelerinde pandemi sürecinde ihtiyaç duyulan dezenfeksiyon üniteleri ve sensörlü geçiş sistemleri üretimi yapılıyor.