24.09.2020
60 galerici Salihli TSO’da sınava girdi

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik gereği, 13 Ağustos 2018 tarihinden önce faaliyete geçmiş olan galericiler yetki belgesi almak zorunda. Bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bir kuruluşu olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) yetkilileri, oluşan talep çerçevesinde Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek, belge almak isteyenlere yönelik olarak teorik ve performans olmak üzere iki aşamalı bir sınav uyguladı.

Salihli TSO’daki sınava, Salihli’nin yanı sıra, Kula, Turgutlu, Gördes, Köprübaşı, İzmir, Manisa ve Selendi gibi yakın il ve ilçelerde faaliyet gösteren galericiler de katıldı.

“Seviye 5” belgelerini almak için Salihli TSO’nun Meclis Salonu’nda düzenlenen teorik sınava telafilerle beraber 49 galerici katıldı.  Galericiler, ikinci aşamada ise İsuzu Plaza’da uygulamalı performans eğitimine tabi tutuldu. Buradaki sınava da 60 galerici iştirak etti.

“Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5”  belgesi sınavının, oluşan talepler doğrultusunda zaman zaman tekrarlandığını belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, şu bilgileri verdi:

“Sadece Salihli’den değil, civar ilçelerden, hatta İzmir ve Manisa’dan bile galericilik sınavına katılım oldu. Bundan önceki sınavlarla birlikte bugüne kadar Salihli TSO’da sınava katılan galerici sayısı 423’e ulaştı ve bu konuda Türkiye genelinde en ön sıralarda yer aldık. Meybem yetkililerine ve personelimize teşekkür ederiz. Talepler geldikçe yeni sınavlar organize etmeye devam edeceğiz” dedi.