24.09.2020
Halkbank’tan işletmelere “can suyu kredisi”

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Denizbank ile imzalanan protokol çerçevesinde üyelerine kullandırdığı nefes kredisinden sonra bir başka finansal destek de Halkbankası’ndan geldi. Küçük işletmelere yönelik can suyu kredisi ile ilgili bilgilendirmeyi Halkbank Salihli Şube Müdürü Ali Ayyıldız yaptı.

Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy’un da katıldığı bilgilendirme toplantısında, krediden yararlanabilme koşulları şöyle sıralandı:

“Korona virüsü ile mücadele kapsamında, küçük işletme düzeyinde olan ve ihtiyaç duydukları kredi kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları’na kayıtlı şahıs firmalarının desteklenmesi amacıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri kapsamında “İşe Devam Desteği- Küçük İşletme Can Suyu Kredisi oluşturuldu.

-Şahıs firmasının üstte bahsedilen Odalara kayıtlı olması;

-Yıllık  cirosunun 3 milyon TL’yi aşmaması;

-İktisadi faaliyetlerine devam etmesi ve firmanın 1 Nisan 2020 tarihinden önce kurulmuş olması,

-Halkbankası’nın esnaf destek paketinden faydalanmamış olması gerekiyor.

- Can suyu kredisini alanlar, banka komisyonu ve KGF komisyonu olarak toplam 340 TL masraf ödeyecek.

-Vergi ve SGK borcu yoktur belgeleri istenmeyecek. ”

6 ay anapara ve faiz ödemesiz toplam 36 ay vadeli olan kredinin faizi yıllık yüzde 7,5 olarak belirlendi. 1 Nisan 2020 tarihinden önce kurulan şahıs firmalarının kullanabileceği azami 25 bin TL KGF kefaletli nakit krediye ilaveten 25 bin TL’ye kadar Paraf Kartı limit verilebilecek. Krediye başvurular sadece internet üzerinden www.halkbank.com.tr ve www.halkbankkobi.com.tr adresinden yapılabiliyor.

Nefes kredisi kullan üyeler de can suyu kredisini kullanabilecek.