29.05.2020
TOBB üyelerinin aidat ödemeleri Ekim’e ertelendi

Dünya çapında etkili olan ve küresel salgın statüsü nedeniyle “pandemi” ilan edilen Covid-19 isimli korona virüs salgını dünyada pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Üretim ve hizmetler alanında sıkıntıların yaşanmaya başladığı ve ilerisi için şimdilik bir öngörünün yapılamadığı sürecin etkilerini azaltmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren üyelere aidat ertelemesi açıklaması yapıldı.

Salihli, Kula ve Selendi’de 2 bin 500’e yakın üyesi bulunan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, üye firmaların haziran ayı sonuna kadar ödemesi gereken aidatların önümüzdeki Ekim ayına ertelendiğini duyurdu. Yüksel, şu bilgileri paylaştı:

“Korona virüs salgını nedeniyle pek çok üyemizin işleri durma noktasına gelmiş bulunuyor. Bir kısım üyemiz de en düşük kapasiteyle üretim ve hizmetlerini sürdürmeye çalışıyor. Ekonomiye büyük bir darbe vuran bu pandeminin ne zaman sona ereceği konusunda da şimdilik sağlıklı bir öngörü yapılamıyor. Mevcut durumu değerlendiren çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, firmaların mağduriyetlerinin önüne geçmek için bazı kararlar açıkladı.

Bu kapsamda, üye firmaların oda ve borsalara Haziran ayı sonuna kadar ödeyeceği yıllık üyelik ve munzam aidat hiçbir gecikme zammı ve faizi olmaksızın ekim ayına ertelendi. Bu kararın, üyelerimizi bir nebze olsun rahatlatacağına inanıyoruz. Odamızın TOBB’a Temmuz ayında yapması gereken aidat ödemesi de aynı sebeplerden dolayı Aralık ayı sonuna ertelendi.”

Meclis de ertelendi

Salihli TSO’nun önümüzdeki Salı günü yapacağı aylık olağan Meclis Toplantısı da ertelendi. Korona virüsün yayılmasını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenen Mart ayı meclis toplantısının, Nisan ayının son Salı günü gerçekleştirilmesi planlanan Nisan ayı meclisi ile birleştirilmesi planlanıyor.