09.07.2020
Haksız fiyat artışı yapanlarla, Salihli TSO etkin mücadele edecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yayılma hızı nedeniyle Türkiye’de de acil önlemlerin alındığı “korona virüs” hastalığı, bazı ürünlere talebi artırınca, haksız fiyat artışları da gündeme geldi. Haksız fiyat artışları nedeniyle şikayetlerin çoğalması üzerine Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu bir toplantı yaparak, bu tür durumların tespit edilmesi durumunda disiplin mekanizmasını çalıştırma ve ürünlerinde fahiş fiyat artışı yapan üyelerini cezalandırma kararı aldı.

“Herkes bilmeli ki vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” açıklamasını yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu’nun, bu konuda kamuoyuna yönelik bilgilendirmesi şöyle:

“Ortaya çıkan yeni tip korona virüs (covid – 19) isimli hastalık sonrasında bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek ticari ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında Odamıza şikayetler ulaşmaktadır.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, çalışma alanımızda tespit edilen ürünlerde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı odamızın disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi kamuoyuna duyuyoruz.”

Korona virüs nedeniyle krizden yararlanarak fiyat artışı yapmayan gıda toptancısı ve perakendeci üyelere teşekkürlerini ileten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de şu açıklamayı yaptı:

“Korona virüsü devletimiz ve tüm yurttaşlar olarak çok ciddiye almamız gerekir. Ciddiye almayan birçok ülkede virüs ve ölüm vakalarının ne kadar hızlı arttığını basından izlemekteyiz. Geç kalmadan tedbirlerimizi hızla almalıyız. Tüm firmalarımızın korona virüsüne karşı Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı bilimsel tüm korunma tedbirlerini uygulamalarını öneriyoruz. Uymayan firmalar diğer işletmelere bulaştırmasın.”