31.03.2020
Salihlili kadınlar, günlerini bir dizi etkinlikle kutladı

8 Mart Kadınlar Günü’nü her yıl farklı bir etkinlikle kutlayan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Girişimci Kadınlar Birliği, bu yıl da iki gün üst üste yüklü bir dizi program gerçekleştirdi. Hafta sonu Yeni Pazar yerinde el emeklerinin sergilendiği ve satışa sunulduğu bir etkinlik düzenlendi. Üretici Pazarı’nda 68 kadın el emekleriyle hazırladıkları hediyelik ürünleri satışa sunarak, aile bütçelerine katkı sağladı. Salihli halkı tarafından yoğun ilgi gösterilen Kadın Üretici Pazarı’nda düzenlenen çekilişle de katılımcılara sürpriz hediyeler dağıtıldı. Üretici Kadın Pazarı’nda girişimcilik yoluyla kadının ekonomik yaşamın içinde yer almasını teşvik etmek; kadınların hem aile bütçesine, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunması amaçlandı.

Takı tasarım atölyesi

Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde Şeff Restoran’da bir Takı Tasarım Atölye çalışması düzenlendi. Sıdıka İçli Angın anısına burs programına bağışlanan boncuk, taş ve takı malzemeleri kullanılarak gerçekleştirilen atölye çalışmasına 100 kadın katıldı. Atölye çalışmasına katılan kadınlar, kendi takılarını tasarlama konusunda el becerileri kazandı.

Başarılı kadınlara plaket

Salihli TSO’nun Kadın Girişimcileri, takı tasarım atölyesinden sonra düzenlenen ödül töreninde Salihli’de kendi işlerinin başında bulunan, ekonomik özgürlüklerini kazanmış olan 6 başarılı kadını plaketle ödüllendirdi. Ödüller Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde kadınlara hitap ederek bir konuşma yapan İbrahim Yüksel, kadınların ekonomik bağımsızlıklarının kazanmasının önemine vurgu yaparak, “Kadın hayatın her alanında kendine yer açmalıdır. Ekonomik bağımsızlığını kazanması, kadının kendine güvenini artırır. Kadının üretime daha yoğun bir şekilde katılmasını, mesleki kurumlarda, siyasette ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de daha fazla temsil edilmesini gönülden destekliyoruz. Girişimci Kadınlar Kurulumuza bu örnek çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Törende İlknur Dinç ve Hikmet İnan’a (Özel Mavi Boncuk Anaokulu) Girişimcilik Ödülü, Hatice Sardoğan Açıkça’ya (Galata Moda) Genç Girişimci Ödülü, Ayşe Dolaman’a Meslek Ödülü, ayrıca takı malzemelerini bağışlayan Dr. Sevilay Suyabatmaz ve Asuman Toper’e de onur plaketi sunuldu.