31.03.2020
Galericiler sınava girdi

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik gereği, 13 Ağustos 2018 tarihinden önce faaliyete geçmiş olan galericiler yetki belgesi almak zorunda. Bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bir kuruluşu olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) yetkilileri, oluşan talep çerçevesinde Salihli TSO’ya gelerek, belge almak isteyenleri sınavdan geçirdi.  Salihli’nin yanı sıra, Kula ve Demirci gibi yakın ilçelerde faaliyet gösteren galericiler de Salihli TSO’daki sınava katıldı

“Seviye 5” belgelerini almak için Salihli TSO’nun Meclis Salonu’nda düzenlenen yazılı sınava 18 galerici katıldı.  Galericiler, ikinci aşamada ise İsuzu Plaza’da uygulamalı eğitime tabi tutuldu. Buradaki sınava da 26 galerici iştirak etti.

Yetki belgesi sınavının oluşan talepler doğrultusunda zaman zaman tekrarlandığını belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Sadece Salihli’den değil, civar ilçelerden de katılım talepleri geliyor. Bundan önceki sınavlarla birlikte bugüne kadar Salihli TSO’da sınava katılan galerici sayısı 356’ya ulaşarak, bu konuda Türkiye genelinde en ön sıralarda yer aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Talepler geldikçe yeni sınavlar organize etmeye devam edeceğiz” dedi.