18.09.2020
Hidayet Karakuş, Salihliler’e şiir ziyafeti sundu

Şiir İkindileri ile ismini ulusal ve uluslar arası platformda da duyurmuş olan Salihli, edebiyata ve şiire meraklı olan Salihlililer’in bir araya gelmesiyle “İkindiden Sonra Şiir” oluşumu ile bu alanda etkinliğini sürdürmeye çalışıyor.

İkindiden Sonra Şiir etkinliklerinin ilk ikisi Suresto’da düzenlendikten sonra, etkinlik komitesinin girimleriyle organizasyona kurumların da katılması sağlandı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, Salihli Ticaret Borsası ve Salihli Ziraat Odası’ndan da bu konuda destek alındı. İkindiden Sonra Şiir etkinliklerinin üçüncüsüne tanınmış yazar ve şair Hidayet Karakuş konuk oldu. İkindiden Sonra Şiir etkinliğine Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de katıldı.

Salihli TSO Sardes Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Salihlili edebiyatseverler ilgi gösterdi. Karakuş, etkinlikte eserlerinden örnekler sunarak, dinleyenlere şiir ziyafeti sundu. Türkçe öğretmeni olan Karakuş, TRT’ye programlar hazırladı. Pek çok radyo oyunu da kaleme aldı. Karakuş’un şiir ve düzyazıları Çağrı, Şölen, Ilgaz, Forum, Varlık, Yelken, Dönemeç, Yarın, Somut, Yazko Edebiyat, Gösteri ve Düşlem dergileri ile Cumhuriyet gazetesinde yayımlandı. Yapıtlarından bazıları yabancı dillere çevrilen Karakuş, şiir ve romanlarıyla da pek çok ödülün sahibi oldu.

İkindiden Sonra Şiir etkinliklerinin ilkine Habib Bektaş ve Ertuğrul Özüaydın; ikincisine de Tuğrul Keskin katılmıştı. Etkinliğin düzenleme komitesinde Habib Bektaş, Ertuğrul Özüaydın ve Yusuf Çağlar yer alıyor.