19.02.2020
TOBB’un Manisa toplantısına Salihli TSO’dan güçlü katılım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Manisa Ticaret Borsası tarafından organize edilen “Manisa İş Dünyası Müşterek İstişare Toplantısı”na katılarak bölge iş dünyasının sıkıntılarını görüş ve önerilerini dinledi.

Manisa TSO ile Manisa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Manisa Holiday Otel’de gerçekleştirilen toplantıda ilin ve bölgenin ekonomi ve ticaret hayatı üzerine görüş ve değerlendirmelerde bulunuldu. Salihli TSO’yu temsilen Meclis Başkanı Süleyman Oral ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in yanı sıra, yönetim, meclis ve meslek komiteleri üyeleri Günay Topkaya, Osman Özsaraç, Özgür Ayçelik, Ali Burhan Erdem, Murat Girgin, İsa Mert, Erhan Güzel, Ahmet Doğan, İsmail Adamcıl,  Mehmet Çelik ve Onur Kara katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada İdlib’de şehit olan askerler ve depremde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini paylaştı. “Deprem hepimizin yüreğini yaktı” diyen Hisarcıklıoğlu, burada gösterilen dayanışmayı övdü

Reel sektörde umut hakim

Her yeni yılın, yeni bir umut, yeni bir başlangıç olduğunu hatırlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 2019’un ekonomi açısından zor bir sene olduğunu, ancak son birkaç aydır ekonomide bir toparlanma başladığının görüldüğünü anlattı. Bunu da gelecek için umut verici olarak gördüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“2020’de reel sektör için belirsizlik yerine umut hakim olacaktır. Elbette ülkemizi büyütme sürecinde sadece siyasetçilere değil, hane halkından müteşebbisine, meslek örgütlerine kadar hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Ekonomi yönetimi reformları sürdürmeli. Özel sektör olarak bizler de üretime, istihdama, yatırıma, ihracata devam etmeliyiz. Risklere değil, fırsatlara, içeriye değil dışarıya odaklanmalıyız. 2020’de temkinli ama kararlı bir şekilde ilerlemeliyiz. İşte bunun için neler yapmamız lazım, bugün sizlerle bunu istişare edeceğiz. Siz bize ev ödevlerimizi vereceksiniz. Biz de Ankara’da bunlara çalışacağız.”

Toplantı sonrasında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüşerek sohbet etme imkanı bulan Salihli TSO heyeti üyeleri, kentte yaşanan gelişmeler ve genel ekonominin durumu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.