16.07.2020
Üç Bakana Salihli, Kula ve Selendi’nin sorunları aktarıldı

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Manisa’da bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Demirci ilçesinin ardından Kula’ya geldi.

Beraberindeki heyet ile birlikte esnaf ziyareti yapan bakanlara, Kula Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda ilçenin durumu ve beklentileri hakkında bilgilendirme yapıldı. İş yaşamı hakkındaki sunumu, Salihli, Kula ve Selendi ilçelerindeki tüccar ve sanayicilerin mesleki örgütü olan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Topkaya yaptı. Bakanlara üç ilçenin odalarının temsilcileriyle belli periyotlarla istişare toplantıları yaptıklarını anlatan Topkaya, bu toplantılarda öne çıkan başlıca konuları anlattı.

Sunumda, bu istişare toplantılarında öne çıkan konulardan biri olan Kula Leblebisi’ne coğrafi işaret tescili alınması konusunda başarılı çalışmalar yaptıklarını anlatan Topkaya, geçtiğimiz Temmuz ayında leblebiye mahreç işareti aldıklarını kaydetti. Salihli Gümrük Müdürlüğü’nün kurulmasını bakanlıktan talep ettiklerini ve bu konuda incelemeler yapıldığını kaydeden Topkaya, üzerinde durdukları konulardan bir diğeri olan Kula Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kula ziyaretinde bakanlara Vali Ahmet Deniz, Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, sivil toplum kuruluşları ve parti temsilcileri, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri eşlik etti.