18.09.2020
Dahilde İşleme Rejimi eğitimine büyük ilgi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Zafer Kalkınma Ajansı’ndan aldığı proje desteğiyle gerçekleştirilen “Dahilde İşleme Rejimi” eğitimi Oda’nın Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.  Dr. S. Özgür Başlangıç tarafından verilen ve 2 gün toplam 16 saat boyunca devam eden eğitime Salihli TSO’nun ihracat yapan üyelerinden 30 kişilik bir katılım sağlandı.

Eğitimde, “Dahilde İşleme Rejimi Nedir?, Şartlı Muafiyet, Geri Ödeme Sistemi, Dahilde İşleme Rejimi Teminat Uygulamaları, Dahilde İşleme İzin Belgesi ve Tanımı gibi konular hakkında detaylı bilgiler verildi.

Dahilde İşleme Rejimi Eğitimine Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Salihli Kaymakamlığı, Salihli TSO, Salihli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün yanı sıra şu firmaların temsilcileri katıldı: Rella Gıda, Sezer Holding, Zumdieck Konserve, Gündoğdu Gıda, Hermos Gıda, Baloğlu Gıda, MNS Yumurta, Sardes Gıda, Tuğrul Tarım, Farmavet, Özlem Tarım, Akçe Deri, Yaman Plastik ve Kempostar.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, her türlü eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini belirterek, “Üyelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bilgilendirme ve eğitim toplantılarını Odamıza ekonomik olarak yük olmadan Zafer Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız destekle sürdürüyoruz. Talep edilen eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Salihli TSO, geçtiğimiz yıllarda Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle “NLP”, “Kümelenme Öğreniyorum”, “Markalaşma” ve “Sağlık Turizmi” konularında eğitim düzenlemişti.