19.11.2019
Kula heyetinden Salihli TSO’ya leblebi için teşekkür ziyareti

Kula Leblebisi’ne coğrafi işaret tescili alınması Kula’da büyük memnuniyet yarattı. Kula Kaymakamı Kemal Duru ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un başkanlığındaki heyet, coğrafi işaret tescilini yaptıran Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret ederek, teşekkürlerini sundu. Heyette Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Kula Leblebiciler Kooperatifi Başkan Vekili Halil Erdil, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok da yer aldı.

Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Leblebisi’ne coğrafi işaret tescili alınmasının kentin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Bizlere sağlamış olduğunuz bu katkı için teşekkür etmeye geldik. Bu tür başarılar motive eder. Kula potansiyeli yüksek bir memleket. Ticari zekaya sahip insanların bulunduğu bir yerleşim. Leblebiye alınan tescil, iyi bir rüzgar estirdi. Bundan sonra tanıtıma yönelik faaliyetleri artırmamız gerekir. Küçük paketler halinde leblebileri önceden belirlenmiş yerlerde, mesela uçaklarda veya okullarda dağıtabiliriz. Bunun için kentin tüm dinamiklerini harekete geçirmeliyiz” dedi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kula heyetini Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Topkaya ağırladı. Kula leblebisinin baş köşede olduğu ikramlar eşliğinde yapılan sohbette Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Kula Leblebisi’ne coğrafi işaret alınması konusunda aracı olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Yüzyılı aşkın bir gelenek olan Kula leblebisine coğrafi işaret almak bizim için de çok önemliydi. İki yıl süren coğrafi işaret tescil sürecinde Kula Leblebiciler Kooperatifi ve esnaftan büyük destek gördük. Sizin yardımlarınızı inkar edemeyiz. Bundan sonra da Kula Leblebisi’ni gündemde tutmak için gayret sarf etmeliyiz. Aynı zamanda nohut üreticisini de harekete geçirmekte fayda var.” şeklinde konuştu.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da son zamanlarda Kula’ya gelen turist sayısında artış olduğuna dikkat çekerek, Kula Leblebisi’nin satışını artırmaya yönelik esnafa seminerler verilmesinin ve eğitilmesinin yararlı olacağı görüşünü paylaştı.