18.08.2017
Hayırseverlere, Salihli TSO’dan iftarlı teşekkür

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 3’ü Salihli’de, birer de Kula ve Selendi’de olmak üzere toplam 5 ayrı yerde düzenlediği iftar yemeklerinin sponsorluğunu üstlenen hayırseverlere teşekkürlerini sunmak üzere, onları bir iftar yemeğinde buluşturdu.

Kula Kaymakamı Murat Güven, Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Uysal, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Salihli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Salihli, Kula ve Selendili hayırseverlerin katıldığı yemeğe oldukça kalabalık bir katılım sağlandı.

Lidya Sardes Otel’in Günnar terasında düzenlenen iftar yemeğinin sonunda bir konuşma yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Ramazan ayı boyunca Salihli’nin Keli, Razlı ve Kırveli Mahalleleri ile Kula ve Selendi’de 30 gün boyunca her gün 800 kişiye sıcak yemek sunduklarını belirtti. Bu yemeklere Oda’dan hiçbir harcama yapılmadığını ve tamamının hayırseverler tarafından karşılandığını vurgulayan Yüksel, “Hayırlarınızı gerçek ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırmakta Salihli TSO aracılık etti. Yapılan hayırlar yerini buldu. Sizler bu yardımları yaptığınız sürece yönetim olarak iftar yemeği verme geleneğimizi sürdüreceğiz. Yapmış olduğunuz tüm  yardımlarınızı Allah kabul etsin” dedi.

Ramazan ayının dayanışmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin en iyi şekilde sergilendiği bir dönem olduğunu belirten Yüksel, komşu Müslüman ülkelerde yaşanan savaşların İslam’ın özüne aykırı olduğunu ifade etti. Yüksel, “Irak’ta, Suriye’de Libya’da, Mısır’da kardeş kardeşi katleder hale geldi. Bunu da İslam adına yaptıklarını öne sürüyorlar. İslam dinini hoşgörü ortamında yaşayan Türkiye’de bu olumsuzluklar yaşanmıyor. Bunu da Mustafa Kemal Atatürk’ün derin öngörü gücü ile yerleştirdiği laiklik ilkesine borçluyuz. Bize bu güzel vatanı bırakan, Cumhuriyeti kuran Atatürk, dava arkadaşları ve şehitlerimizi, bu kutsal günde rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Yemekte ayrıca Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Uysal ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Salihli Şubesi Başkanı Ayşegül Erkan da kısa birer konuşma yaparak, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığına bizzat bu yemeklere katılarak gördüklerini belirtti ve Oda yönetimine bu anlamlı organizasyon konusunda teşekkürlerini iletti.