15.07.2019
Salihli TSO’dan, ismini taşıyan okula tebrik ve teşekkür

Gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Salihli Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu, bir yıldır üzerinde çalıştığı güvenli, sağlıklı, verimli ve kaliteli bir eğitim için gerekli olan AB standartlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi “OHSAS TS 18001 Projesi”nde başarılı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı “İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Dairesi’nden gelen denetçiler tarafından geçtiğimiz aylarda incelenen kurum, yapılan denetimlerden tam not aldı.

Salihli’nin OHSAS TS 18001 belgeli ilk ve tek okulu olan Salihli TSO İlköğretim Okulu, okulun başarılarını ve ihtiyaçlarını yakından takip eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından ziyaret edilerek, okul yöneticileri tebrik edildi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Okul Müdürü Şahin Turanlı’ya bir plaket takdim ederek, “Başarılı çalışmalarınızla Salihli’nin ismini eğitim camiasında da en üst seviyelere taşıyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Eğitim alanındaki başarılar bizim de göğsümüzü kabartıyor. Başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.” dedi.

“Okulum Güvenli, Geleceğim Değerli” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Salihli TSO İlköğretim Müdürü Şahin Turanlı, okullarda iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının hayata geçirilmesi anlamına gelen OHSAS TS 18001 belgesini Salihli’ye kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Manisa’daki mevcut ilkokul ve ortaokullar arasında sadece Salihli’den TSO İlkokulu ve Ortaokulu’nun bu belgeye sahip olduğunu vurgulayan Turanlı, başarılı çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başarılar üst üste eklendi

Geçtiğimiz yıllarda Manisa Valiliği tarafından başlatılan ve kısa adı DYNED olan Bilgisayar ve Teknoloji Destekli Dil Eğitimi projesinde de zirveyi hiçbir okula kaptırmayan Salihli TSO İlköğretim Kurumu öğrencileri, gösterdikleri gayret ve çalışma azmiyle hem ilkokullarda hem de ortaokullarda iki yıl boyunca ilçe birincisi olmayı başardı.

Kurum,  2017-2018 eğitim - öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürüttüğü “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri”nde, toplam 3357 okul arasında “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi” kategorisinde Ege Bölgesi’nde dereceye girmeyi başarmış ve aldığı bölgesel ödülle Manisa’da bir ilke imza atarak hepimize büyük bir gurur yaşatmıştı.

Sosyal projelerin yanı sıra bilişim teknolojileri, yazılım ve kodlama alanında da boş durmayan okul, hem Manisa’da hem de Türkiye genelinde büyük bir başarıya imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri Yarışması”nda Salihli TSO İlköğretim Kurumu öğrencisi Hüseyin Üstündağ, hazırladığı “Sessiz Dünyanın Sesi Ol-İşaret Dili Eğitimi” adlı yazılım projesiyle, Türkiye çapında rakiplerini geride bırakarak finale kaldı. Öğrenci kategorisinde yarışmaya katılan Hüseyin Üstündağ, işitme engelli bireyler ile iletişim sorununu çözmek ve isteyen herkesin işaret dilini kolayca öğrenmesi için oluşturduğu bilgisayar programı ile Manisa’da birinci oldu. Türkiye çapında ise onlarca öğrenci projesini geride bırakarak ilk üçe girmeyi başardı.

.