19.08.2019
Salihlili turizmci ve sağlıkçılar, sağlık turizmi eğitimi aldı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Zafer Kalkınma Ajansı’ndan aldığı proje desteği kapsamında Salihli TSO’nun Meclis Salonu’nda 2 gün boyunca eğitim düzenlendi. İstanbul’daki İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) Uzmanı Murat Işık tarafından verilen eğitime, Özel Salihli Hastanesi, Can Hastanesi, Medigüneş Hastanesi’nin yanı sıra, Lidya Otel, Berrak Otel, Sart Çamur Kaplıcaları yetkilileri katılım sağladı. Sağlık Turizmi eğitimine başta proje Danışmanı Prof. Dr. Hatice Yurtsever ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. İlkay Dilber, üniversite öğretim elemanları ile öğrenciler de katıldı.

Jeotermal kaynaklarının bolluğu ile yüzyıllardır termal tedavide bir merkez olan Salihli’nin termal kaynaklardan sağlık alanında daha fazla yararlanmasını teşvik etmek ve bu bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitimle, Salihli’nin bu eşsiz kaynaklarının yurtiçi ve yurt dışına daha etkili tanıtımı da amaçlanıyor.

Termal kaynakların sağlık turizminde daha etkin yararlanılmasıyla kent ekonomisine önemli bir katkı sağlanabileceğini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel,  hastanelere yurt dışından tedavi amaçlı hasta gelmesini de kapsayacak olan proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Sağlık alanında önemli bir merkez konumunda bulunan Salihli, hinterlandı ile birlikte 500 bin kişilik nüfusa sağlık hizmeti veriyor. Manisa’nın ilk özel hastanesinin ilçemizde açılmış olması bir tesadüf değildir.  Şu an 3 özel hastane ve devlet hastanemize köylerden, çevre ilçelerden ve hatta komşu illerden bile hasta geliyor. Çevreden gelen hastalar Salihli ekonomisine büyük canlılık kazandırıyor.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Odamızda düzenlenen eğitimin sağlık turizminde gerek hastanelere, gerekse de turizmcilere yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. Sağlık turizmini bölgemizde canlandırmak ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır. Yeni hedefimiz bu projenin ikinci ayağı olarak bir sağlık köyünün kurulması olacaktır.”