16.09.2019
Emlakçılar, mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava girdi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, yeni düzenleme ile zorunlu hale getirilen mesleki yeterlilik belgeleri konusunda öncü rol üstlendi. Geçtiğimiz yıl galericilere yönelik olarak düzenlenen ve 355 kişilik katılımla Türkiye rekoru kırarak birinci olan Salihli TSO, şimdi de emlakçılara yönelik olarak bilgilendirme ve sınav düzenliyor.

Salihlili emlakçılar, yeterlilik belgesi almak için sınava girdi. Salihli TSO’da düzenlenen bilgilendirme toplantısından sonra, Salihli’de faaliyet gösteren 16 emlakçı, “Emlak Danışmanı Seviye 4” ve “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” mesleki yeterlilik sınavlarına tabi tutuldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. yetkilileri tarafından gerçekleştirilen sınav öncesinde katılımcılara eğitim verildi.  5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile zorunlu hale getirilen mesleki yeterlilik belgesini alabilmek için emlakçılar, daha sonra teorik ve uygulamalı olmak üzere kamera eşliğinde iki aşamalı olarak sınava girdi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, mesleki yeterlilik konusunda Oda olarak sorumlu davrandıklarını, ikinci el araç ticareti yapan galericiler konusunda elde edilen başarıyı emlakçılar konusunda da devam ettirdiklerini ifade etti.