21.10.2019
TOBB Genel Kurulu’nda ekonomi vurgusu yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı TOBB’un 75. Genel Kurulu’na Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcıları Taner Kalay, Günay Topkaya ve Yunus Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan, Genel Kurul Delegeleri Murat Girgin ve Süleyman Sevinç ile Genel Sekreter Levent Kılınçaslan katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi” temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını istediğini belirtti. Yaklaşık bir senedir genel ve mahalli seçimlerle devam eden seçim sürecinin geride kaldığını hatırlatan TOBB Başkanı, “Önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. İstikrar sürsün, Türkiye reformlarla büyüsün” dedi.

Hisarcıklıoğlu, ekonomiyi gündemin ilk maddesi yapma önerisinde bulunurken, rekabet gücünü artıracak yapısal reformları arka arkaya hayata geçirmek gerektiğini vurguladı.

Stantları ziyaret

Genel kurula katılan Oda ve Borsa temsilcileri, Genel Kurul nedeniyle TOBB İkiz Kuleler bahçesinde Oda/Borsalar tarafından kurulan yöresel ürünlerin ikram edildiği stantları gezdi. Salihli TSO heyeti de illerden gelen katılımcıların kurduğu stantları ziyaret etti. Salihli heyeti, İstanbul Ticaret Borsası ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası stantlarında ikramların tadına baktı. Manisa TSO standında mesir macunu, Akhisar Borsası standında da zeytin çeşitleri ikram edildi.