23.04.2019
Salihlili kadınlardan İstanbul’da kültür turu

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği üyeleri, sosyal faaliyetler çerçevesinde İstanbul’a 3 günlük bir gezi düzenledi. Tarihi ve kültürel değerleri yerinde görme ve özümsemeye yönelik olarak gerçekleştirilen tura Kadınlar Birliği yönetimi ve üyeler yoğun ilgi gösterdi. 42 kişinin katıldığı gezide ilk olarak Salacak sahilinden teknelere binilerek İstanbul’un simgelerinden olan Kız Kulesi’ne gidildi.

Anadolu Hisarı’nda meşhur Kanlıca yoğurdunun tadına bakan Salihlili kadınlar, Beylerbeyi’nden başlayarak tekne ile Boğaz turu gerçekleştirdi.

Gezinin ikinci gününde Cibali’deki eski tütün deposu olarak bilinen Kadir Has Üniversitesi içindeki Rezzan Has Müzesi gezildi. Dünya çapında kendisinden söz ettiren Urartu Takıları Koleksiyonu’na hayran kalan Salihlili kadınlar, filmlere ve tiyatro gösterilerine konu olan Cibali Karakolu’nu gördü. Fener ve Balat sokaklarında pek çok tarihi mekanı inceleme imkanı bulan Salihli ekibi, bol bol fotoğraf çekme imkanı da buldu.

Üçüncü günün ilk ziyaretini Rahmi Koç Müzesi’ne gerçekleştiren Salihlili kadınlar, devamında Galata Kulesi ve Galata Mevlevihanesi’ne gitti. Daha sonra panoramik olarak Beşiktaş, Kuruçeşme, Bebek, Arnavutköy, Rumeli Hisarı ve Tarabya sahilini gören kadınlar, Nişantaşı’ndaki tarihi mekanları ziyaret ederek gezilerine son verdi.