20.03.2019
Salihli TSO Meclisi’nden 1. ve 2. Meclis ve Anıtkabir’e ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen 3 günlük eğitime katılan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan 32 kişilik heyet, eğitimden geri kalan boş zamanlarda Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Birinci ve İkinci Meclis’i ziyaret etti. Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı heyet, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu Anıtkabir’e giderek, saygı duruşunda bulundu.

Ankara’daki eğitime ve Anıtkabir gezisine başta Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve Meclis Başkanı Süleyman Oral olmak üzere şu isimler katıldı: Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Taner Kalay, Günay Topkaya, Yunus Kaya; Yönetim Kurulu Üyeleri Özdemir Bayraktar, Ahmet Doğan, Turgut Yenidünya; Meclis Üyeleri Selahattin Sayıner, Mehmet Çelik, Özgür Ayçelik, Abdullah Emir, Ali Rıza Manav, Murat Girgin, Hasan Yalabık, Erhan Güzel, Osman Özsaraç, Süleyman Sevinç, Zeynel Abidin Alpaslan, Mehmet Çelik, Rıza Bilir, Macit İzmirlioğlu, İsa Mert, Ali Burhan Erdem, İskender Artemel, Tayfun Esen, Hasan Kınık, Tamer Aluş, Berk Balaban, Yaşar Rüstem Samancı ve İsmail Adamcıl.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Meclis üyeleri olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Birinci Meclis’i ziyaret ettik. Daha sonra 1924 yılından itibaren hizmet veren ve bugün müze olarak kullanılan İkinci TBMM’yi gezdik. Tarihi atmosferde o günün koşullarını ve ruhunu gözümüzde canlandırdık. Bize bu güzel ülkeyi armağan eden başta Kurtuluş Savaşı kahramanlarına, bu vatan uğrunda şehit olan Mehmetçiklerimize, Cumhuriyetin ilk harcını koyan vatanseverlere şükranlarımızı sunduk.” dedi.

Salihli TSO heyeti daha sonra Anıtkabir’i de rehber eşliğinde gezerek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Salihli halkı adına minnetlerini sundu.