12.12.2019
Salihlililer, Vali Deniz’den müze ve jeotermal konusunda destek talep etti

Manisa Valiliği’ne geçtiğimiz yılın Ekim ayında atanan Vali Ahmet Deniz’e, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimi tarafından tebrik ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarete Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Başkan Yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Turgut Yenidünya, Ahmet Doğan ve Özdemir Bayraktar ile Genel Sekreter Levent Kılınçaslan  katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, bir gün önce katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Türkiye Ekonomi Şurası hakkında bilgilendirmede bulunduktan sonra, özel sektörün borçlu olduğunu ve ödemelerini yapabilmek için krediye ulaşmakta zorluk çektiğini anlattı.

Salihli ekonomisinin bel kemiğini üzüm üretiminin oluşturduğunu vurgulayan Yüksel, son zamanlarda tarım alanlarının jeotermal kuyu kazan firmaların tehdidinde olduğunu, bunun Salihli halkını endişelendirdiğini kaydetti. Salihli’de jeotermal suyun 25 yıldır evlerin ısıtılmasında kullanıldığını, büyük seralarda termal sulardan yararlanıldığını, ayrıca otellerde ve kaplıcalarda da tedavi amaçlı kullanıldığını kaydeden Yüksel, “Jeotermal elbette ki çok önemli bir doğal kaynak. Fakat jeotermal suyun çıkartılması konusunda belli kriterlerin uygulanması şart. Yerleşim yerlerinin çok yakınında olmaması ve birinci sınıf tarım arazilerinin içinde yer almamasına çok özen gösterilmelidir. Bu konuda sizin yardımlarınızı bekliyoruz.” dedi.

Yüksel, ihracat yapan firmaların giderlerini azaltmak ve zaman kaybını önlemek için Salihli’ye bir gümrük müdürlüğü’nün açılması konusunda destek talep etti.

Salihli’nin sağlıkta bir merkez konumunda olduğunu vurgulayan Yüksel, eğitim alanında ise  son yıllarda başarı durumunda gerileme yaşandığını, Salihli’de fen lisesi kurulması konusunda yardım beklediklerini ifade etti.

Çok zengin tarihi mirasa sahip olan Salihli’nin bu zenginliğini ticarete yansıtamadığını da vurgulayan Yüksel, turist sayısını artırmak için Sart’ta müze kurulmasının kaçınılmaz olduğunu, bu konuda da destek beklediklerini vurguladı.

Salihli TSO’nun ziyaretinden memnun olduğunu belirten Manisa Valisi Ahmet Deniz, toprağın ve tarımın önemli olduğunu, verimli arazilerin jeotermal kuyularla zarar görmemesi konusunda son derece duyarlı davranılması gerektiğine işaret etti.

Vali Deniz, Sart’ın büyük bir kültürel zenginlik olduğunu, tanıtımı konusunda destek olmaya hazır olduğunu, önümüzdeki günlerde turizm şirketleri, tur operatörleri ve sektör temsilcileri ile ortak bir toplantı düzenlenebileceği ifade etti.