13.12.2019
Yüksel, Oral ve Aksoy TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı

Ekonomideki son durumu tespit etmek ve sorunların çözümünde atılabilecek adımları görüşmek üzere devletin en üst seviyedeki yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Türkiye Ekonomi Şurası’nda, özel sektöre desteğin devam etmesi çağrısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılarak bir konuşma yaptığı şuraya Salihli’den Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Genel Sekreterler Levent Kılınçaslan ile Turan Yalçın  katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen şuranın açılışında yaptığı konuşmada, cesur ve ezber bozan yeni yatırım hamlesinin Türkiye'yi küresel rekabette öne çıkaracağını belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacağız.” dedi.​

2017’de iş dünyasının istihdamda ve yatırımda rekorlar kırdığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, aynısını 2019’da da yapmaya hazır olduklarının altını çizdi. Erdoğan’dan özel sektörü desteğinin devamını isteyen Hisarcıklıoğlu, “Şu an bu salonda, 81 il ve 160 ilçeden, bölgelerinin kanaat önderleri olan, Oda ve Borsa Başkanlarımız bulunuyor. Onlar Temmuz’dan beri yoğun bir mesai harcadılar. İllerin ve ilçelerin sorunlarını çıkardılar, öneriler hazırladılar. Böylece tüm ülkede, yerelde hangi ekonomik sıkıntılar yaşanıyorsa, hepsini tespit ettiler. Emekleri için teşekkür ediyorum. Biz şimdi tüm bunları, il bazında ve ayrıca bakanlıklara göre tasnif ediyoruz. Şura’dan sonra tamamını size ve her birini ilgili kamu kurumlarına ileteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Türkiye ekonomisinin nabzının şuranın yapıldığı salonda attığını belirterek, “Buradaki kardeşlerimiz, piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. Bu bakımdan sizlerin ülkemize, şehirlerinize ve sektörlerinize dair görüşleri bizim için daima yol gösterici olmuştur. Girişimcilerimizi, yatırımcılarımızı sizlerle birlikte dünyaya açtık. Geçtiğimiz Ağustos ayında döviz kurunda başlayan faiz ve enflasyona da sirayet ederek ekonomimizi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri yine sizlerin taleplerine göre uygulamaya aldık. İnşallah 2023 hedeflerimize de yine sizlerle birlikte ulaşacağız.” dedi.

Şura’da iş dünyasının temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ile paylaşma imkânı buldu.