19.08.2019
TOBB TÜRKİYE 100 PROGRAMI BAŞLADI.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini belirlemek amacıyla TOBB öncülüğünde ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde 2011 yılından beri “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi – Türkiye 100”projesinin yürütüldüğü bildirilmiştir.

Türkiye 100 listesinde yer alan şirketlerin kamuoyuna duyurularak, yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmasıyla görünürlükleri artmış ve yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaşmıştır.

2012-2015 dönemi satış gelirleri dikkate alınarak listeye giren Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri, TOBB konferans salonunda 25 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen tören ile ödüllerini almışlardır. Türkiye 100 şirketleri, değerlendirmeye alınan dönemde, satış gelirlerini ortalama %438 oranında, çalışan sayılarını da %74 oranında arttırmışlardır. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği, Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesidir.

Türkiye 100 Programı 2018 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2015-2017 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Özel sektörün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak olan “Türkiye 100 Programı’na”başvurmak ve başvuru kriterleriyle ilgili ayrıntılı bilgi almak için, son başvuru tarihi 31 Ocak 2019 Perşembe günü olup,http://turkiye100.tobb.org.tr/ adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarım.