22.10.2018
Salihli TSO’dan üyelerine nefes kredisi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin KOBİ’leri ekonomik anlamda rahatlatmak için başlattığı Nefes Kredisi uygulamasına 600 bin TL ile katıldı. Konuyla ilgili olarak Salihli TSO’da düzenlenen toplantıya krediyi verecek olan Ziraat Bankası, İş Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası şube müdürleri ile Salihli TSO yönetim ve meclis üyeleri katıldı.

Nefes Kredisi tanıtım toplantısına Ziraat Bankası Salihli Şube Müdürü Fuat Parıldar, Ziraat Cumhuriyet Şube Müdürü Burak Çakır, T. İş Bankası Salihli Şube Müdürü Fikret Esirgen, T. İş Bankası Çınarlı Şube Müdürü Öznur Akgün, Halkbankası Şube Müdürü Ali Yurt Ayyıldız, Yapı Kredi Bankası Şube Müdürü Volkan Yüzüak, Vakıflar Bankası Şube Müdürü Metin Pınar ve Garanti Bankası yetkilisi Serkan Karabulut katıldı

Bilgilendirme toplantısında konuşan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, üyelerin nakit sıkışıklığına bir nebze çare bulabilmek amacıyla, TOBB’un önderliğinde başlatılan “Nefes Kredisi” uygulamasına üçüncü kez katılma kararı aldıklarını söyledi. Oda bütçesinin el verdiği ölçüde, toplam 600 bin TL’yi 6 bankaya aktardıklarını anlatan Yüksel, şu bilgileri verdi:

“Piyasalarda yaşanan sıkıntıları bir nebze de olsa azaltmak için, TOBB’un başlattığı “KOBİ Nefes Kredisi” uygulamasına Oda olarak destek vermeye karar verdik. 600 bin TL’yi Salihli’de şubeleri bulunan 6 banka arasında paylaştırdık. Daha fazla üyeye ulaşabilmek için kredi üst limiti 100 bin TL olarak belirledik. Günümüz koşullarına göre oldukça iyi bir faiz oranı ve vade imkanı sağlanıyor. İlk 6 ay ana para ödemesiz, 18 ay vadeli ödeme planı sunuluyor.”

Yüksel, Salihli’nin yanı sıra Kula ve Selendi’deki üyelere KOBİ nefes kredisinden yararlanmaları konusunda tavsiyede bulundu.